Peter LeMarcs rörande text om den tuffa tiden

Skriver om hustruns cancer: ”Jag höll dig krampaktigt hårt som om jag kunde rädda dig”

BAGARMOSSEN. Cellgiftet höll på att ta livet av hans fru och Peter LeMarc körde som en biltjuv in till sjukhuset. Nu har minnena från natten då sångaren trodde att han skulle förlora sin livskamrat blivit titelspåret på nya albumet.

– Det var en fruktansvärd upplevelse, säger Peter LeMarc.

Ett monotont, ensamt knackande på en enda pianotangent. Som en ettrig vattendroppe från kranen som gång på gång spikar mot emaljen.

Eller, kanske som en steril signal för alla som har varit mitt uppe i en av de där obegripligt nedbrytande cancerbehandlingarna. Droppmaskinens känslokalla påminnelse om att det är dags att fylla på med mer. Mer gift som ska in i kroppen. Det som röjer allt i dess väg, gott som ont.

Den karga pianotonen går som ett kall kår genom hela titelspåret till Peter LeMarcs, 57, nya album ”Den tunna tråden”. Låten är utan överdrift något av det mest närgångna sångaren har skrivit. Ett långsamt, djupt allvarligt och närgånget nedslag i den vardag som Peter LeMarc och hans fru Monika har befunnit sig i den senaste tiden.

En regnig oktobernatt och precis som dropparna föll

Föll du helt ljudlöst under ett lysrörsljus

En isande sanning drog som en rysning inom mig

Jag höll dig krampaktigt hårt som om jag kunde rädda dig

Jag viskade: ”Alt blir bra” fast det var en lögn

När giftet for runt i ditt blod fanns bara väntan kvar

Och jag skrek åt den gud jag förbannade nyss

”Låt henne inte dö!” ”Låt henne inte dö!”

Låten ”Den tunna tråden” gör ett gripande nedslag i en av de senaste årens allra sköraste dagar.

– Just den versen är naturligtvis hämtad från en natt när jag åkte in med Monika på natten. Cellgiftet höll på att ta livet av henne. Hon fick feber och de sa åt mig att åka in akut. Jag körde som en biltjuv in till Södersjukhuset, halv fyra en söndagsnatt. Det var en fruktansvärd upplevelse, säger Peter LeMarc i en exklusiv öppenhjärtig intervju med Nöjesbladets Joacim Forsén.

Läs hela intervjun med LeMarc om nya skivan, cancerbeskeden och alla tillrättalagda Facebook-uppdateringar i Nöjesbladet Plus. Intervjun hittar du här.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN