Tilde de Paula: ”Är ett hedersuppdrag”

Publicerad 2016-11-23

Nu tar hon över ”Let's dance” efter Jessica Almenäs

Barnen sa ja.

Då tog sig Tilde de Paula, 44, an jobbet som programledare för ”Let's dance”.

– De är så pass stora att de måste få vara med och fatta ett beslut, säger hon.

Tilde de Paula tar över vid David Hellenius, 42, sida efter Jessica Almenäs, 40, kanalbyte. I vår leder de TV4:s danssuccé tillsammans.

Tilde de Paula, som också leder ”Nyhetsmorgon” och ”Hela Sverige bakar”, fick jobberbjudandet på av många rutinmöten med kanalen - och blev förvånad.

– Min enda känsla var spontan glädje. Jag har fått en jättefin fråga och känner att det är som ett hedersuppdrag, som att jag fick den finaste frågan man kan få, säger hon.

Men innan hon tackade ja konsulterade hon sina viktigaste rådgivare: barnen.

– Jag fick absolut inte berätta för nån, men jag sa direkt att jag måste prata med min familj. Barnen är så pass stora att de måste få vara med och fatta ett beslut. När man blir exponerad själv blir de på sätt och vis också det. Deras kompisar ser det...så det är viktigt att vi alla är med på det tillsammans.

”Måste ta hänsyn”

Det är framför allt Tilde de Paulas tre äldsta barn, 16, 15 och 11 år gamla, som hat fått säga sitt.

– Om de känner nån slags tveksamhet måste jag ta hänsyn till det. Nu gjorde de inte det, de var bara jätteglada för min skull.De såg också att det är ett hedersuppdrag. De vara bara pepp och sa att det är klart du ska göra det, säger hon.

Tilde de Paula och David Hellenius är kollegor sedan lång tid tillbaka. De ledde  ”Fredagspuls” i TV4 ihop redan 1997 och har jobbat ihop flera gånger sedan dess.

– Vi klev in i tv-branschen tillsammans för tjugo år sedan och har jobbat ihop sedan dess. Vi har sjukt kul ihop. Sedan visste jag i det läget att Jessica själv hade valt att hoppa av. Det var ju inga konstigheter, säger Tilde.

”Vill jobba med nån jag tycker om”

David Hellenius önskade själv Tilde de Paula som ny kollega efter Jessica Almenäs kanalbyte.

– Jag ville ha nån som jag kände att jag kunde ha kul med. Man vet ju aldrig om man trivs med någon som man inte känner. Jag kände att ska jag fortsätta göra det här vill jag jobba med nån jag tycker om, säger han.

”Let's dance” har sänts på TV4 sedan 2006. De första två säsongerna var Agneta Sjödin programledare tillsammans med David Hellenius. Från 2008 har Hellenius haft sällskap av Jessica Almenäs i totalt 10 säsonger

Programmets elfte säsong sänds i vår.

ANNONS