Skjuter upp premiären av ”Leif”

avSusanna Hållbus

NÖJE

Skulle ha haft premiär på fredag

1 av 2
Leif Andrée, 57.

Ensemblen har inte hittat formen.

Nu skjuter Leif Andrée, 58, upp premiären av självbiografiska pjäsen ”Leif”.

– Ja, ibland är inte huset färdigbyggt. Det är inget allvarligt. Vi behöver lite mer tid, säger Leif Andrée till Nöjesbladet.

– Det är synd om de som köpt biljetter. Lite praktiska saker med att boka om. Men vafan, det ska ju bli bra! Så att jag kan spela den här länge. Det ska bli en succé, säger Leif Andrée.

På fredag skulle pjäsen gått upp på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Men under måndagen bestämde teaterledningen och ensemblen tillsammans att skjuta upp premiären av ”Leif” till den 2 november. Det är helheten som känns ofärdig, uppger Leif Andrée.

– Det är massa komponenter. Både ljus och ljud. Ljus, musik och jag.

”Bättre att det blir bra på alla plan”

Pjäsen är nyskriven och Leif Andrée spelar sig själv.

– Ibland måste man ta sådana här beslut, och det är inte kul. Jag hade absolut kunnat gå till premiär på fredag, men det är bättre att det blir bra på alla plan, säger Leif Andrée.

Med sig på scen kommer Leif ha gitarristen Susanna Risberg, 26. Hon har tidigare spelat med bland andra Henric de la Cour och Miriam Bryant. Leif Andrée valde Susanna Risberg över äldre, manliga musiker.

– Hon är en otrolig tillgång. Som en pendang mot en gammal gubbe som står på scen och håller på att drävla, så ville jag ha en ung tjej.

Även om allt i pjäsen inte sitter perfekt än har Leif och Susanna hittat ett bra flow, berättar han.

– Jag kan vila i hennes musik. Jag kan peka och säga ”spela någonting”, så spelar hon på, om jag inte hittar texten eller vad det nu är, säger Leif Andrée.

ARTIKELN HANDLAR OM