Joel Kinnaman om sitt möte med Barack Obama

"Vi snackade faktiskt två gånger under kvällen”

Joel Kinneman har träffat den amerikanska presidenten. 

Det mötet och den amerikanska politiken pratar han om i senaste numret av King.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker, säger skådespelaren.

Augustinumret av King med Joel Kinnaman på omslaget finns ute nu.
Augustinumret av King med Joel Kinnaman på omslaget finns ute nu.

Joel Kinneman, 36, umgås med det absoluta toppskiktet i USA. Under maj blev skådespelaren inbjuden till Vita Huset. Tillsammans med sin fru Cleo Wattenström bjöds han, och 400 andra gäster, på middag av Barack Obama. I en intervju med tidningen King berättar Kinnaman att han fick tillfälle att byta några ord med presidenten.

– Vi snackade faktiskt två gånger under kvällen. Vi babblade lite om Kuba om jag minns rätt. Jag hade varit där över nyår och gillat det som fan, liksom han. Andra gången var på toa under middagen. Jag kom ut från muggen och han stod i kö för att komma in.

– Jag tror jag sa något i stil med: "Tja, det är ledigt här. Du kan ta den här." Han bara: "tack". Stort ändå, berättar han.

Flyttar om Trump vinner

När ”Snabba Cash”-stjärnan får frågan vem han tror kommer vinna valet av Donald Trump och Hillary Clinton är han i alla fall bestämd i sin egen åsikt.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu.

– Det hade varit intressant att se vad som skulle hända om Bernie Sanders blir demokraternas kandidat, men i slutändan är det Hillary som kommer att få ta fighten mot Trump. Jag hoppas verkligen att hon vinner. För allas bästa, säger Joel Kinnaman.

Gör film om pappan

Nu är Joel Kinneman aktuell med en ny roll som superskurk på regeringsuppdrag i den stjärnspäckade filmen ”Suicide Squad”. Men han har samtidigt planer på att göra egen film inom en snar framtid. Just nu håller Kinneman på att anpassa sin pappas livshistoria till film.
Steve Kinnaman tvångsinkallades som 19-åring till den amerikanska armén för att tjänstgöra under Vietnamkriget. Han vantrivdes så till den milda grad att han rymde från sitt uppdrag och jagades av den amerikanska underrättelsetjänsten i fem år innan han fick uppehållstillstånd i Sverige.

– Projektet är fortfarande inne i ett tidigt skede, men förhoppningsvis börjar vi filma redan nästa år, säger Joel Kinnaman till King.

Nytt hus för 34 miljoner

Det märks att det går bra för vårt svenska Hollywood-stjärnskott. I våras flyttade Joel Kinnaman och hans fru in i ett strandnära hus i Los Angeles. För de 334 kvadratmetrarna betalade paret 34 miljoner kronor.

Skådespelaren har inte längre något fast boende i Stockholm. Han sålde sin lägenhet på Södermalm för några år sedan men ser ändå till att besöka Sverige ett par gånger om året.

– En vända på sommaren och så ibland under julen. Då är allt fokus på att hänga med familj och vänner, säger Joel Kinnaman till King.

Publisert:

LÄS VIDARE