DJ Mendez kandiderar till borgmästare i Chile

avLinnéa Borgert

NÖJE

Lovar offentliga toaletter i Valparaiso

1 av 2 | Foto: Leif R Jansson / TT
DJ Méndez.

Nu är det klart att Melodifestivalstjärnan DJ Mendez kandiderar till borgmästare i Valparaiso, Chile, rapporterar El Ciudadano.

Hans vallöften innefattar bland annat offentliga toaletter och tusen nya träd i staden.

Leopoldo ”DJ” Mendez, 40, har fått klartecken till att kandidera som borgmästare för ”la Nueva Mayoría” i Valparaiso i Chile. Från början var det inte självklart eftersom hans studier i Sverige inte kunde styrkas, rapporterar El Ciudadano.

Mendez har redan tryckt upp valaffischer med sloganen ”Valpo skulle kunna vara en stad i världsklass”.

Under står flera vallöften uppradade. Bland annat lovar han gratis wifi, tusen träd, offentliga toaletter, mer offentlig konst och kommunala folkomröstningar.

Är realitystjärna i Chile

Leopoldo Mendez är född i Valparaiso och flyttade till Farsta i södra Stockholm som 11-åring. Hans stora genombrott inom musiken blev hitlåten ”Razor tounge”. 2000 kom hans debutalbum ”Latino for life” och 2002 slutade han på andra plats i Melodifestivalen med ”Adrenaline”. Året efter ställde han upp i tävlingen igen med låten ”Carnaval”, men tog sig då inte vidare till final.

När Mendez flyttade tillbaka till Chile filmades det hela av den chilenska tv-kanalen TVN, vilket blev starten på den poplära reality-serien ”Los Méndez”.

ARTIKELN HANDLAR OM