Fredrik Eklund om kampen för att bli pappa: ”Jag orkar inte längre”

NÖJE

Tv-profilen talar ut om den tuffa tiden efter missfallet

1 av 4 | Foto: Fredrik Eklund.

Fredrik Eklund, 39, och hans man Derek Kaplan, 41, förlorade sina tvillingar i ett missfall.

Nu fortsätter paret den tuffa kampen för att bli föräldrar.

– Jag har fått allt jag någonsin önskat, men just det här, det kanske viktigaste av allt, det kan jag inte få. Inte just nu i alla fall, säger Fredrik Eklund till King.

Foto: Kommande numret av modemagasinet King.

I höstas drabbades stjärnmäklaren och tv-profilen Fredrik Eklund och Derek Kaplan av en misslyckad graviditet.

Surrogatmamman som bar deras tvillingar fick missfall, och när paret kort därefter gjorde ett nytt försök hände samma sak igen.

I en intervju med modemagasinet King berättar Fredrik Eklund att sorgen missfallen var så stark att den lamslog honom.

– Jag var helt förstörd; kunde inte röra mig, kunde inte jobba på flera dagar. Vi hade velat ha barn under så många år och jobbat så målmedvetet mot samma mål. När vi väl fick beskedet att surrogatmamman var gravid var jag så lycklig och stolt att jag inte kunde hålla mig från att berätta. Det var så klart alldeles för tidigt, men jag kunde inte hjälpa det, säger han.

”Orkar inte längre”

Nu fortsätter Fredrik och Derek försöken att bli föräldrar, men Fredrik har tvingats ta en paus från den praktiska delen.

– Vi har börjat om från början. Ny läkare, ny surrogat, ny äggdonator. Det är många steg att gå igenom, nya möten att gå på, en massa pengar att betala. Det tar på krafterna rent känslomässigt. Jag har nått till den punkten att jag inte orkar längre, med alla mejl och pappersarbete, och har lämnat över allt ansvar till Derek, säger han.

Fredrik Eklund berättade om missfallet på Instagram i höstas.

–  Jag har gråtit så mycket att jag inte kan gråta mer. Vi var gravida med tvillingar, men är inte det längre, skrev han.

Eklund och konstnären Derek Kaplan gifte sig på ön Little Palm Island utanför Florida 2009.

ARTIKELN HANDLAR OM