Tittarna rasar mot TV3: ”Detta är kränkande”

Klostervecka i Paradise hotel

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I ”Paradise hotel” råder klostervecka.

Killarna förpassas till syndens näste och tjejerna lever som nunnor i celibat.

Det har fått många tittare att se rött – och anklagar TV3 för att nedvärdera en religion.

– Det har absolut inte varit vår intention att göra någon upprörd och vi beklagar att det finns de som har uppfattat det så, säger Susanne Nylén, presschef för MTG Sverige som sänder ”Paradise hotel”.

Temaveckorna avlöser varandra i ”Paradise hotel”. Den här gången har hotellet förvandlats till ett slags kloster. Killarna, som har syndat, tvingas bo i syndens näste medan tjejerna utses till nunnor och lever i celibat. På väggarna sitter ikonliknande avbilder av de kvinnliga deltagarna.

På sociala medier är många av programmets tittare upprörda. Kritik riktas mot ”Paradise hotel” och flera menar att TV3 är ”respektlösa”. Syftet med klostertemat ifrågasätts.

”Bojkottar TV3”

”Bojkottar hela TV3”, skriver en på tv-programmets officiella Instagramkonto.

”Äckligt beteende att nedvärdera andras tro och religion”, skriver en annan.

”Detta är kränkande!”, skriver en tredje i versaler.

Många kräver svar från TV3, som i skrivande stund inte bemött kommentarerna på sociala medier.

”Vad är det för budskap med programmet? Vi vill gärna ha svar från de ansvariga”, skriver en.

1 av 3
Tjejerna levde i celibat under Paradise hotels klostervecka.

TV3: ”Vi beklagar”

Susanne Nylén, presschef för MTG Sverige som sänder "Paradise hotel", har tagit del av kritiken.

– Det har absolut inte varit vår intention att göra någon upprörd och vi beklagar att det finns de som har uppfattat det så. ”Paradise hotel” är ett underhållningsprogram – där vi har ett nytt tema varje vecka – och vi tar inte någon form av religiös ställning eller värdering i det, utan varje vecka inspireras utifrån olika teman och är gjorda med glimten i ögat vilket man känner till om man kan ”Paradise hotel”. Vi beklagar verkligen att utgången har blivit att tittare har tagit illa vid sig.

En typ av klostertema har förekommit i ”Paradise hotel” förut. Enligt Susanne Nylén är det framförallt jokern Benjamin Stades, 19, presentationsvideo på Instagram som fått tittare att gå i taket.

Tar till sig av kritiken

– Den jokerns presentationsvideo är det som vi fått mest kritik över i sociala medier, men vi har inte fått reaktioner i övrigt på programmet i stort. Presentationsvideon utspelar sig i en kyrka och det är tydliga kopplingar till en ceremoni inom kristendomen.

I videon är Stade utklädd till en präst, är i full färd med att genomföra en nattvard när han i stället börjar dricka av vinet själv, börja dansa och låta meddela att ”den här prästen är här för att fucka ur”.

Känner du att ni borde ha gjort annorlunda?

– Med facit i hand har vi lärt oss att man kan aldrig vara nog försiktig, men samtidigt är det som sagt ett underhållningsprogram. Vi har tagit till oss av kritiken och ser över framåt vad vi ska göra för innehåll och tema. Då kommer vi ha det här med oss i de besluten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV3

Religion