28-årigt fängelsestraff för Suge Knight

Döms för dråp på man

Av: 

TT

Suge Knight.
Suge Knight.

Tidigare rapparen Marion ”Suge” Knight, 53, bestrider inte anklagelserna om dråp och ska avtjäna 28 år i fängelse för att ha kört över och dödat en man för tre år sedan.

Knights besked kom i en domstol i Los Angeles under torsdagen, bara några dagar innan rättegången mot honom skulle inledas. Han riskerade där att dömas till livstids fängelse.

En konflikt om filmen ”Straight outta Compton”, som handlar om rapgruppen NWA, ska ha ägt rum innan den 55-årige mannen kördes på och dödades utanför en restaurang 2015.

Suge har suttit fängslad sedan januari 2015, och har anklagats för mord, mordförsök och smitning för att med sitt fordon ha kört på 55-åringen. Även en annan man blev påkörd, men överlevde.

Fångades av övervakningskameror

Suge förklarade sig inledningsvis oskyldig och uppgav att han inte velat skada offren, utan försökte köra från vad han trodde var ett överfall.

Händelsen fångades på bild av övervakningskameror.

Knight grundade skivbolaget Death Row med Dr Dre i början av 1990-talet. Bolaget lanserade stjärnor som Snoop Dogg och Tupac Shakur, men gick i konkurs 2006.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN