”Håller jag på så här ett år till så kommer jag att kollapsa”

Suzanne Sjögren berättar – därför lämnade hon TV4

avTorbjörn Ek

NÖJE

Nu berättar Suzanne Sjögren varför hon lämnade TV4.

Efter att ha varit kanalens toppnamn på sportmästerskapen fick hon inte längre de stora uppdragen.

– Säkert en typisk kvinnofälla. Till slut satt jag mest hemma i studion och rapporterade om sportevenemang, säger hon i senaste numret av tidningen Topphälsa.

Hon var en av TV4:s största profiler och hade bevakat såväl de största sportmästerskapen som gjort de allra tidigaste morgonsändningarna.

Men efter 15 år sa Suzanne Sjögren, 44, upp sig i januari i år.

1 av 2 | Foto: Lasse Allard
Suzanne Sjögren sa upp sig från TV4.
Suzanne Sjögren i senaste numret av Topphälsa.

Nu berättar hon i det senaste numret av tidningen Topphälsa om anledningen, hur TV4 placerade henne i en form av frysbox och hur hon fick göra färre och färre av de stora uppdragen.

– När barnen var små ville jag inte vara ifrån dem under längre perioder, så jag tackade nej till flera stora mästerskap. Men varje gång man tackar nej, så kommer det in någon annan som gör jobbet minst lika bra, säger Suzanne Sjögren i tidningen Topphälsas novembernummer som finns i butik torsdag 4 oktober.

Förstod inte konsekvenserna

– Jag tappade mark på jobbet och förstod inte förrän långt senare att konsekvenserna skulle bli så stora. Säkert en typisk kvinnofälla. Till slut satt jag mest hemma i studion och rapporterade om sportevenemang.

När utmaningarna på jobbet blev allt färre kände Suzanne hur hon förändrades. Dessutom blev de tidiga morgnarna allt mer slitsamma.

– Jag var ofta trött, sur och grinig, och åkte på sjukdom efter sjukdom. Jag hade bihåleinflammation, halsfluss, ögoninflammation och gick på antibiotika för jämnan, säger hon till tidningen.

Dråpslag under hälsoundersökning

Droppen kom när hon gjorde en hälsoundersökning hos sin personliga tränare. Hennes fysiska ålder var 53, istället för 43.

– Han sa att jag borde ligga på max 38 år, eftersom jag har en grundtränad kropp. Det var som ett slag i ansiktet, säger Suzanne Sjögren till Topphälsa.

Allt sammantaget fick henne att säga upp sig.

– Jag kände att håller jag på så här i ett år till så kommer jag att kollapsa, och går man väl in i väggen så är vägen tillbaka lång, säger hon.

Nu har hon istället ett frilansuppdrag för Viasat och rapporterar återigen från de stora mästerskapen. I höst bevakar hon Champions league, och i december ska hon vara programledare för handbolls-EM för damer i Frankrike.

Händelserna som skapade TV4:s skandalrubriker 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4