Lil Wayne avslöjar – olyckshändelsen var ett självmordsförsök

avMathilde Albinsson

Lil Wayne försökte begå självmord som barn.

Han sköt sig själv i bröstet, 12 år gammal, och har länge hävdat att det var en olyckshändelse.

På sitt kommande album avslöjar rapparen dock sanningen om incidenten.

Rapparen Lil Wayne, 35, hittade en pistol i sin mammas byrålåda som tolvåring. Han sköt sig själv i bröstet med den. Artisten har tidigare hävdat att han avfyrade skottet av misstag och att det hela rörde sig om en olyckshändelse.

Kulan ska ha missat hjärtat med nöd och näppe.

I en intervju med Billboard avslöjar han att det egentligen var ett självmordsförsök, efter att hans mamma förbjudit honom att fortsätta med rapmusiken.

Ändrade texten

Lil Wayne rappar om händelsen i en vers på kommande albumet ”Tha Carter V”. Han spelar upp låten i intervjun, men vill inte prata vidare om texten då albumet ännu inte är släppt.

Enligt Lil Waynes högra hand, Mack Maine, var det stjärnkocken Anthony Bourdain och designern Kate Spades självmord som inspirerade honom till att berätta sin egen historia. Han ändrade därför texten i somras, efter att ha läst om Bourdain och Spades tragiska livsöden i medier.

– Han sa att han var redo att prata om det nu. Att det är del av att vara vuxen, att prata om något som många människor därute kanske går igenom, säger Mack Maine till Billboard.

1 av 2 | Foto: Cheryl Gerber / TT / NTB Scanpix
Lil Wayne.

Första albumet sedan 2011

Anthony Bourdain hittades död på sitt hotellrum av nära vännen och franska kocken Eric Ripert. Han ska enligt CNN ha tagit sitt liv, vilket efter  designern Kate Spades självmord nyligen satt igång en stor diskussion om psykisk ohälsa. Självmord är enligt CNN ett växande problem i USA, de senaste 20 åren har fallen ökat med 25 procent nationellt sett.

Lil Wayne har tidigare nämnt ett självmordsförsök, utan att gå in på detaljer kring omständigheterna, i en vers på Solanges låt ”Mad” 2016.

Albumet ”Tha Carter V” planeras att släppas i höst och blir Lil Waynes första album sedan 2011.ARTIKELN HANDLAR OM

Lil Wayne

AB Voice