Övervann sin stamning

Av: Sandra Wejbro

Publicerad:
Uppdaterad:

Nicholas Brendon nuförtiden!

Nicholas Brendon nuförtiden.
Foto: AP
Nicholas Brendon nuförtiden.

Nicholas Brendon föddes i Los Angeles och drömde länge om att bli professionell baseball-spelare. En armskada satte stopp för det.

Han har själv sagt att skådespeleriet var ett sätt för honom att övervinna sin stamning.

Men efter att ha försökt göra sig ett namn i Hollywood i två år gav han upp och började plugga till läkare. När inte det funkade tog han olika ströjobb innan han beslöt sig för att ge skådespeleriet en ny chans. Efter att ha gått på lika provspelningar i fyra dagar fick han rollen som Alexander ”Xander” Harris i ”Buffy och vampyrerna”.

Brendon var med i serien från dess start 1997 till slutet 2003. Efter det fick han en roll i komediserien ”Kitchen Confidential”, baserad på boken av Anthony Bourdain, men den floppade och lades ned.

Han har varit röstskådespelare, men även spelat teater och haft roller i tv-filmer. Han har även haft en återkommande roll i kriminalserien ”Criminal Minds”.

Ökat medvetenade om stamning

Liksom karriären har även hans privatliv gått upp och ned. Han var länge aktiv i ”Stuttering Foundation of America” och har varit hedersordförande för den vecka föreningen arrangerat för att öka medvetandet om stamning.

Han har en tvillingbror, Kelly, som är tre minuter äldre. Mellan 2001-2006 var han gift med skådespelerskan Tressa DiFiglia. Han har också varit inlagd på behandlingshem mot sin alkoholism.

Tidigt på morgonen den 16 mars greps Brendon av polis i Los Angeles. Enligt TMZ var han berusad, slogs med poliserna och försökte sedan fly. Polisen använde då elchockspistol för att kunna gripa honom. Brendon väntas åtalas för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Döms han riskerar han två år i fängelse och böter på 4000 dollar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN