Hallström gör storfilm om laxfiske

NÖJE

McGregor och Blunt är klara för komedin

1 av 3 | Foto: Lasse Hallström gör film om laxfiske. Med bland andra Ewan McGregor.

CANNES. Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas och Emily Blunt. Där har ni stjärnorna

i Lasse Hallströms nya film.

– Vi börjar filma i England i augusti. Det är en lågmäld komedi med ett väldigt bra manus, säger han till Nöjesbladet.

Egentligen skulle den svenske Hollywood-regissörens nästa film ha blivit ”The Danish girl” med Nicole Kidman. Det projekt han tog över efter Tomas Alfredson. Men den är uppskjuten till nästa år.

Tufft schema

– Det har varit svårt schemamässigt att hitta rätt skådespelerska till den andra stora huvudrollen, säger Hallström på telefon från hemmet i USA.

– Så det var väldigt lägligt att jag fick ”ärva” det här filmprojektet. Det blev faktiskt klart så sent som i förrgår. Manusförfattaren Simon Beaufoy skriver ju alltid bra grejer, bland annat ”Allt eller inget” och senast ”Slumdog millionaire”. Det är en charmig historia som utspelas i England och lite grann i Jemen, fast de scenerna ska vi spela in i Marocko.

Filmen heter ”Salmon fishing in the Yemen” och Ewan McGregor spelar en alldeles vanlig man som blir involverad i ett projekt med laxodling i Jemen, av alla ställen. Lite romantik blir det också, med två stora kvinnoroller.

– När jag blev erbjuden regijobbet, var Kristin Scott Thomas och Emily Blunt redan klara för filmen. Helt ok, de har jag träffat tidigare. Ewan McGregor var jag med om att välja, fast jag har inte hunnit träffa honom ännu. Han är en bra skådespelare och verkar vara en vettig människa. Så det här blir kul, säger Lasse Hallström.

Stor framgång

Hans senaste USA-film ”Dear John”, ett romantiskt drama med Amanda Seyfried och Channing Tating, blev en stor framgång i USA och blev känd som filmen som puttade ned

”Avatar” från förstaplatsen på amerikanska biotoppen. Den har Sverige-premiär den 4 juni.