Avslöjar ’meningen med livet’ i ny show

Publicerad 2014-03-21

Alex Schulman: ”Det blir vårt största projekt någonsin”

Sigge Eklund regisserade Alex Schulman i ”Älska mig”.

I duons nya föreställning delar de teaterscenen.

– Det blir vårt största projekt någonsin, säger Schulman.

Vad är meningen med livet?

Alex Schulman, 38, och Sigge Eklund, 39, säger sig sitta inne med svaret.

I höst sätter de upp föreställningen ”Meningen med livet” på Cirkus i Stockholm och Draken i Göteborg. Efter att Eklund tidigare regisserat Schulman i ”Älska mig” på Maximteatern tar han steget från registolen till scengolvets rampljus i tvåmansshowen.

– Även om det var länge sedan nu har jag spelat rätt mycket teater tidigare, främst som barn och tonåring. Men visst, det är klart att det är en utmaning samtidigt som det av någon märklig anledning känns det som en naturlig utveckling av vår podcast eftersom vi kommer ut och möter folk på scenen med en genomarbetad föreställning, säger Sigge Eklund.

”Har haft ångest”

För Alex Schulman känns erfarenheterna från ”Älska mig” betryggande.

– Det blir vårt största projekt någonsin. Jag hade haft en väldig ångest om det varit vår första föreställning. Men nu när vi har Maximteatern och ”Älska mig” i ryggen ville vi ta ett steg till. Det känns stort och pirrigt, men också jättekul, säger Alex Schulman.

Vad är då meningen med livet?

– Det vore så jävla dumt om jag berättade det, för då kommer vi inte att få någon publik. Vi kommer att besvara frågan mot slutet av föreställningen. På riktigt alltså – vi kommer ha ett svar, säger Schulman.

Peter Settman regisserar showen som har premiär den 8 oktober på Cirkus. Totalt spelas elva föreställningar i Stockholm, respektive tio i Göteborg.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln