Pharrell Williams order till Trump: Spela inte min musik

avMalin Nilsson

Foto: Andrew Harnik och Richard Shotwell/TT (Montage)
Pharrell Williams förbjuder Trump att spela hans musik

Bara timmar efter masskjutningen vid synagogan i Pittsburgh spelades hitlåten ”Happy” under ett Trumpevent i Indiana.

Nu ryter Pharrell William ifrån mot presidenten.

Pharrell Williams, 45, förbjuder president Donald Trump att spela hans musik på presidentens sammankomster, rapporterar The Guardian.

Ordern kommer efter att rapparens dunderhit ”Happy” ska ha spelats på ett Trumpevent i Indiana, bara timmar efter skjutningen mot synagogan i Pittsburgh i lördags.

Trump har tidigare fått kritik för att i samband med skjutningen ha skämtat om ”dåliga hårdagar”.

”Det finns inget ’lyckligt’ i tragedin”

I ett brev till presidenten skriver Williams advokat Howard King att stjärnan aldrig tillåtit presidenten att framföra eller sprida hans musik, och att detta heller inte kommer att ske.

”Samma dag som elva personer mördades av en rubbad ’nationalist’ spelade du hans låt Happy på ett politiskt event i Indiana,” står det i brevet som The Guardian tagit del av.

”Det finns inget ’lyckligt’ i tragedin som drabbade vårt land i lördags och ni hade inte fått någon tillåtelse att använda den här låten för det syftet.”

Under sammankomsten i Indiana fördömde Trump attacken och sa att ”vi tycks inte lära oss från det förflutna”.

Artisterna tar avstånd

Pharrell William är inte ensam om att förbjuda presidenten spela hans musik. Så sent som i augusti kom ett liknande brev från Aerosmith-sångaren Steven Tylers advokat.

Även Adele, Neil Young, the Rolling Stones, Queen och REM har tagit avstånd från Trump genom att förbjuda honom spela deras musik.

ARTIKELN HANDLAR OM