Andreas Lundstedt dissades först av sin ”grekiske gud”

Andreas Lundstedt från Alcazar hyllar sin nye pojkvän Daniel Mitsogiannis.

Men det var nära att det inte blev någon romans.

– Första gången vi sågs så dissade han mig, säger Andreas till Nöjesbladet.

Härom veckan berättade Alcazar-profilen Andreas Lundstedt, 46, om kärleken till sin nye pojkvän, artisten Daniel Mitsogiannis, 35, i Aftonbladet.

– Jag har träffat en grekisk gud, förklarade han.

När Andreas vän Alexandra Pascalidou har releasefest för sin nya bok ”Mammorna” på Dramaten i Stockholm är han på plats med sin ”grekiske gud”.

– Värre smeknamn kan man ju ha, skämtar Andreas när pojkvännen kommer på tal.

Dissades – för tio år sedan

Paret träffades via Instagram. Men de har faktiskt setts tidigare, för tio år sedan.

– Kommer du ihåg? Du dissade mig och var så dryg! Daniel hade ju varit med i Mellon 2008 och jag såg honom på krogen Victoria som hade schlagerkvällar på måndagar. Jag tyckte han var läcker och gick fram till honom i baren. Han tittade på mig, hälsade knappt och så gick han bara. Men jag är glad att det inte blev något då, annars hade vi nog inte stått här tillsammans idag, säger Andreas.

Den här gången var det Daniel som tyckte Andreas var rolig på sina Instastorys. De började chatta och så småningom bestämde de sig för att träffas fysiskt.

– Det var ingen som direkt raggade på den andre. Vi bara började prata och det föll sig naturligt. Det här var i våras och nu har vi varit tillsammans i tre månader.

Bor i olika städer

Sommaren har de bland annat tillbringat i Grekland där Daniels familj har hus. Andreas har åkt fram och tillbaka på grund av jobb i Sverige.

– Det var fantastiskt. Vi njöt av varandra och drack mängder av tsipouro som är en variant av ouzo, men inte lika söt, säger Andreas och skrattar.

Ett problem är att Daniel bor i Norrköping medan Andreas har Stockholm som bas. Men det försöker de lösa på bästa sätt.

– Jag kommer från Norrköping och Jag har min släkt där. Det känns som jag nyligen flyttat dit. Jag bodde i Stockholm tidigare, säger Daniel.

– Norrköping är så vackert! Det tar bara lite över en timme med tåg att åka dit så jag kanske flyttar dit. Det skulle nästan vara lite skönt, att komma bort från allt. Men jag ska inte säga något, just nu är allt möjligt när man är nykär. Vi får se, vi skyndar långsamt.

Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis.
Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis.

”Är en tålmodigt människa”

Daniel, vad är det bästa med Andreas?

– Han får mig att skratta varje dag, men det säger jag ofta till honom.

Och Andreas, det bästa med Daniel?

– Han är så jäkla snäll. Han låter mig få vara mig själv. Han försöker inte ändra på mig, han låter mig bara vara. Han är en tålmodig människa och lugn till skillnad från mig.

Andreas är i skrivande stund i full färd med att repetera inför Alcazars avskedsturné. Sedan blir det egen karriär.

– Ja, jag går solo och det blir fortsatt disco, men kanske lite annorlunda mot Alcazar. Och så kanske jag gör någon kroggrej, man vet aldrig.

Publisert:

LÄS VIDARE