Melodifestivalen

Armenien drar sig ur Eurovision Song Contest

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Ligger i väpnad konflikt med värdlandet

Armenien drar sig ur Eurovision.

Bara 42 länder tävlar därför i årets tävling.

Tidigare har representanter för Armenien kritiserat Azerbajdzjan för att inte kunna garantera säkerheten för en armensk artist.

Armenien ligger i väpnad konflikt med grannlandet Azerbajdzjan.

Ändå har värdlandet för Eurovision Song Contest hävdat att man kommer garantera säkerheten för samtliga länders delegationer under musiktävlingen i maj. EBU har inte velat kommentera fallet Armenien specifikt utan nöjt sig med Azerbajdzjans garantier.

Men nu meddelas via Eurovision Song Contests officiella sajt att Armenien valt att ställa in sin medverkan i tävlingen.

– Vi är uppriktigt besvikna att de valt att dra sig ur årets Eurovision Song Contest. Trots EBU:s och värdlandets tv-bolags ansträngningar för att säkerställa ett smidigt deltagande för den armeniska delegationen i årets tävling har omständigheter utanför vår kontroll lett till det här olyckliga beslutet, säger ESC:s högsta chef Jan Ola Sand till Eurovision.tv.

Någon motivering till varför Armenien dragit sig ur tävlingen har ännu inte uppgetts officiellt, men på tävlingens officiella sajt har kommentarsfunktionen stängts av på artiklar relaterade till nyheten med motiveringen att mängder av kommentarer brutit mot forumets forhållningsorder.

På andra fansajter diskuteras orsaken livligt och en av uppfattningarna som ofta framförs är att Azerbajdzjan inte gjort tillräckligt för att tillgodose Armeniens begäran om särskilda säkerhetsgarantier för sin artist och delegation.

Nöjesbladet har sökt Armeniens delegation för en kommentar.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar under vinterns stora rea hos Cellbes. Upp till 60% rabatt på tusentals varor!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Eurovision song contest