Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Flera gripna efter protester i Baku

Av: 

TT Spektra

NÖJE

Azerisk polis slog på måndagen ned ett försök att hålla en politisk demonstration i Azerbajdzjans huvudstad Baku, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Azerbajdzjan är värd för årets schlager-EM, och oppositionen i landet försöker nu uppmärksamma omvärlden på påstådda brott mot mänskliga rättigheter.

Små grupper av oppositionella samlades på måndagen i Bakus stadskärna där de skanderade ordet "freedom". Polis samlade snabbt upp demonstranterna i bussar och förde bort dem.

– Enligt den första informationen vi har fått har fler än tio personer gripits, säger Isa Gambar, ledare för oppositionspartiet Musavat till AFP.

Runt 125 miljoner människor beräknas se finalen i schlager-EM den 26 maj och såväl politiska grupper som människorättsorganisationer försöker dra nytta av evenemanget för att uppmärksamma situationen i landet. Enligt den internationella organisationen Humas Rights Watch finns det i dag runt 70 politiska fångar i Azerbajdzjan. Azeriska myndigheter med president Ilham Alijev i spetsen förnekar bestämt att landet har problem med mänskliga rättigheter och yttrandefrihet.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen