Runars extrajobb – säljer fyrverkerier

Hjälper sonens lagkompis pappa

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Den som vill kan köpa sina raketer av självaste Runar Sögaard i Sundsvall.

Där står han och hjälper sin sons lagkompis pappa med fyrverkeriföretagets affärer.

– I vanliga fall får man sitta i värmen i Italien och kolla på när ens son spelar fotboll, nu blev det Sundsvall och kylan istället, säger Runar Sögaard till Sundsvalls tidning.

Runar Sögaard har ett nytt extrajobb. Under fredagen syntes han sälja fyrverkerier i Birsta som ligger åtta kilometer från centrala Sundsvall.

Anledningen till det plötsliga karriärbytet är att han hjälper sin son, Amadeus Sögaards lagkompis pappa. Lagkompisens pappa äger fyrverkeriföretaget, uppger Sundsvalls tidning. Amadeus är Runars och Carola Häggkvists gemensamma barn som föddes 1998. Han spelar fotboll och har skrivit på för IK Frej från Täby kyrkby utanför Stockholm.

– I vanliga fall får man sitta i värmen i Italien och kolla på när ens son spelar fotboll, nu blev det Sundsvall och kylan istället, säger Runar Sögaard till tidningen.

Kan fira nyår i Sundsvall

Runar är själv en storkonsument av fyrverkerier. I samma intervju uppger han att han spenderar ”för mycket” pengar på raketer varje år. Han berättar också att han överväger att fira nyårsafton i Sundsvall.

– Jag har inte bestämt mig än. Men det är bra mycket mysigare här än i Stockholm.

Riskerar fängelse

Sögaard är åtalad för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Den 15 december rapporterade Expressen om att han riskerar fängelse.

Sögaard har själv nekat till anklagelserna.

– Han förnekar alla brottsmisstankar, sa Runar Sögaards advokat Leif Gustafsson till Nöjesbladet då.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Runar Sögaard som inte vill kommentera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM