Magnus Ugglas första ord efter sjukskrivningen

”Jag får absolut inte dricka alkohol enligt doktorn”

avLinn Elmervik

1 av 3

Magnus Uggla, 63, tvingades ställa in alla uppdrag efter att ha drabbats av Horners syndrom.

Nu ger han sina fans en första uppdatering efter sjukskrivningen.

– Jag får absolut inte dricka alkohol enligt doktorn, säger han på Instagram.

I måndags meddelade Magnus Uggla att han drabbats av den ovanliga sjukdomen Horners syndrom – och måste sjukskriva sig. Den folkkäre artisten ordinerades vila av läkare och tvingades därmed ta en paus från sin roll i musikalen ”My fair lady” på Stadsteatern i Stockholm.

– Nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, sa han i ett pressmeddelande.

Får inte dricka

I går gav Magnus Uggla sin fans en första uppdatering sedan sjukskrivningen. På Instagram fortsatte han sin tradition att bjuda på fredagsdrink.

– Ja, ni kanske undrar var fredagsdrinken är. Jag har ju fått en dissektion på halsartären och är sjukskriven. Kolla, då får man ett sånt jobbigt hängöga, säger han i ett videoklipp.

Artisten skojar sedan om att han bestämt sig för att trotsa läkarens alkoholförbud.

– Jag får absolut inte dricka alkohol enligt doktorn, men hur fan gör jag då med fredagsdrinken tänkte jag? Då började jag googla på det där och hittade den här: ”Doctors’ special”, doktorns specialwhiskey. Men vad fan, det måste ju vara undantaget som bekräftar regeln?

Dricker Pernod

Han fortsätter:

– Men så fanns inte det på Systemet så jag var tvungen att printa ut en etikett och sätta på en annan flaska, så det är egentligen Pernod som är där under. Med vad fan, det har ju inte doktorn någon koll på.

Magnus Uggla blir borta från ”My fair lady” till mitten av april och ersätts av Björn Kjellman.

ARTIKELN HANDLAR OM