TV4 gör ändringar – efter Brosts död

Lägger till film och planerar om gala

Av: Louise Åström

Publicerad:
1 av 3

Johannes Brost skulle hållit tal på ”Tillsammans mot cancer”.

Nu ser TV4 över galan och väljer att ändra i tablån för att sända film med Brost fredag kväll.

”Med anledning av Johannes Brosts bortgång sänder vi ’Min så kallade pappa’”, skriver Amanda Hjärtmyr på TV4 i ett sms.

Under fredagsmorgonen meddelade Johannes Brosts familj att skådespelaren dött.

”Han kämpade hårt och länge men klarade inte kampen mot cancern. Han fattas oss”, skriver familjen i ett uttalande till TT.

Nu väljer TV4 att att planera om dagens tablå och sänder filmen ”Min så kallade pappa” klockan 22.10 ikväll. Filmen, som hade premiär 2014, handlar om Malin som inte har någonstans och bo efter att ha blivit dumpad och då söker upp sin pappa. Johannes Brost gör rollen som pojkvännen Franks pappa. I filmen medverkar även Michael Nyqvist, som dog i lungcancer 2017. Han spelar Malins pappa.

”Med anledning av Johannes Brosts bortgång sänder vi filmen. Detta för att hylla honom och även Michael Nyqvist som som också han var en högt älskad skådespelare”, skriver Amanda Hjärtmyr på TV4 i ett sms.

Skulle hållit tal på måndag

Under måndagen skulle Johannes Brost hållit tal på ”Tillsammans mot cancer”. Galan sänds live på TV4 med start 20:00 för att samla in pengar till cancerforskningen.

För en vecka sedan rapporterade Nöjesbladet om Brosts planerade återkomst till scenen. Tanken var att han skulle berätta om sin kamp mot sjukdomen. Nu blir det inte så.

Gör ändringar inför galan

På TV4 meddelar man att man nu kommer att planera om delar av galan inför måndagen.

”Vi har idag nåtts av den mycket sorliga nyheten att Johannes Brost gått bort. Alla våra tankar är hos Johannes familj. Tanken var att Johannes skulle medverkat på galan. Nu blir det inte så. Med anledning av det tragiska beskedet ser vi just nu över galan”, skriver Sara Johansson, exekutiv producent för galan, i ett sms.

Inför galan har en trailer sänts där Johannes Brost har synts, vilket tv-tittare uppmärksammat på Twitter. TV4 har nu valt att ta bort trailern.

”Det stämmer att Johannes varit med i en trailer för ’Tillsammans mot cancer’. Den trailern sänds inte ut längre. Vi tog ner den strax efter att vi nåddes av beskedet om hans bortgång”, skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för galan, i ett sms.

En ny trailer kommer att börja sändas under fredag eftermiddag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN