Sandelin om Strömstedt: ”Skenheligt sömnpiller”

Av: Bea Blom, Dante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrev kritiskt inlägg på Facebook timmar efter ”Så mycket bättre”

1 av 5 | Foto: URBAN ANDERSSON
Christer Sandelin.

Christer Sandelin ger sig in i hetluften – igen.

Den här gången är det inte svensk flyktingpolitik som får sig en känga.

Utan Niklas Strömstedt.

– ”Lyckolandet” är helt klart en sång som engagerar, säger Niklas Strömstedt till Nöjesbladet.

Niklas Strömstedts SD-kritiska låt i lördagskvällens ”Så mycket bättre” skapade debatt.

Artisten Christer Sandelin skrev ett inlägg på sin Facebook några timmar efter programmet sändes. Imponerad verkar han inte vara av kollegan Strömstedt.

”Skenheliga Niklas”

”Undrar vad alla mina vänner på face tagit vägen :) Hade 4 000 när jag stängde av för 2 veckor sedan, kan det var skenheliga Niklas ’Sömnpiller’ Strömstedt som har varit i farten”

Gliringen kommer efter Sandelins politiska ställningstagande på just Facebook för tre veckor sedan där han bland annat skrev:

”Sverige behöver Jimmie Åkesson som statsminister nu, och dom som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till dom samhällen där inget fungerar längre”.

Detta fick många kända personer att reagera. Bland andra Karin Adelsköld som på Twitter kallade Sandelin ett ”rövhål”. Något hon sedan tog tillbaka.

”Vi lever i en demokrati”

Niklas Strömstedt avböjer att kommentera påhoppet från Christer Sandelin men uppger att de flesta reaktionerna på det politiska utspelet i ”Så mycket bättre” har varit positiva.

–”Lyckolandet” är helt klart en sång som engagerar och jag är stolt och glad att så många hört av sig med fina och uppmuntrande ord. Givetvis finns det också en liten del i flödet som tycker annorlunda. Vore konstigt annars. Vi lever i en demokrati och alla får finnas även om vi inte alltid håller med varandra, skriver han i ett sms till Nöjesbladet.

Nöjesbladet söker Christer Sandelin.

Publicerad:

LÄS VIDARE