Blondinbella: ”Hatiska mejl på ny nivå”

avJoni Nykänen

Nu bloggar Blondinbella om hatet – blev mordhotad av finländare efter flyktinginlägg

1 av 3 | Foto: FELIPE MORALES
Isabella ”Blondinbella” Löwengrip Spångberg.

Bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 24, rasade mot händelsen där hundratals personer utgjorde en mänsklig mur vid den finska gränsen.

Hon sa ifrån – hennes reaktion fick uppmärksamhet i Finland – och därefter mordhotades hon av finländare.

– De hatiska mejlen som kom var på den nivå jag aldrig tidigare skådat, skriver Blondinbella på sin blogg.

I lördags samlades omkring 500 personer i en mänsklig mur, vid svenska gränsen, för att visa sitt missnöje mot invandring.

– Vi motsätter oss att så många asylsökande kommer till Finland. De har kommit genom en massa trygga europeiska länder före de nådde Finland och de borde ha stannat där, säger ett medelålders par i Torneå till finska Yle.

Nyheten fick Isabella ”Blondinbella” Löwengrip att reagera med ett brandtal i sin blogg.

Liten minoritet

”Min första tanke är: Hur kan ni leva med er själva? Ni vaknade imorse i en varm säng, åt er mätta på frukost och bestämde er sedan för att hindra familjer som har flytt i veckor/månader för få att komma i säkerhet. Vilka tror ni att ni är?”

Därefter har hon fått mejl från ett flertal finländare som bland annat har innehållit mordhot.

Nu skriver Blondinbella själv om hoten på sin blogg.

"Responsen på mitt inlägg var ju mest positivt men de hatiska mejlen som kom var på den nivå jag aldrig tidigare skådat. Finska män som skickat bilder på döda kvinnor som ligger i fruktansvärda positioner och texten 'om du som blondin inte vill råka ut för det här så måste vi stoppa muslimer från att komma hit'. Helt otroligt. Jag vill bara poängtera att det är en liten minoritet av vårt kära grannland som skriver så, dessvärre känns det som om majoriteten av den minoriteten har mailat mig", skriver hon.

I det första mordhotet, med hänvisning till hennes blogginlägg, droppade in i mejlkorgen under söndagskvällen. I hotet står det "you will die", med hälsningar från Finland.

ARTIKELN HANDLAR OM