”Jag räddade livet på Kishti”

NÖJE

Michael Nyqvist: Hon hade dött om hon fått kristallkronan i huvudet

Foto: Fick en puss – som tack Michael Nyqvist ryckte undan Kishti när en kristallkrona ramlade rakt ner mot ”Idol”-stjärnan.

MALMÖ. Tv-sändningen var över. Michael Nyqvist och ”Idol”-Kishti småpratade i studion.

Då rasade en kristallkrona ned från taket.

– Jag ryckte undan Kishti, på det sättet räddade jag livet på henne, berättar Nyqvist.

Foto: RASADE RAKT NER ”Micke tittade upp. I nästa sekund puttade han mig plötsligt men kärleksfullt åt sidan. Sedan rasade en jättestor armatur ner från taket. Det var säkert sex meter i tak”, säger Kishti.

Ett avslöjande man inte precis väntar sig när filmbranschen och media möts när höstens biorepertoar presenteras i Malmö.

Michael Nyqvist, 46, spelar huvudrollen i filmen ”Svarta nejlikan” (premiär 14 september). Den handlar om Harald Edelstam, ambassadören som räddade livet på tusentals efter militärkuppen i Chile 1973.

Blod på väggarna

Inspelningen ägde rum på samma platser där många torterades och avrättades. Det är minnen man inte skakar av sig så lätt.

– Blodstänkta väggar, det blir så nära, man känner ett ansvar att berätta historien om denna svenska folkhjälte. För hur många har räddat en människa?

Sedan säger Nyqvist plötsligt:

– Edelstam räddade 3 000 människor. Jag har räddat en människa och det är hon i ”Idol”-juryn, vad heter hon den där lilla ... Kishti.

– Hon och jag var i en studio på tv hos Peter Jihde. Intervjun är klar. På något underligt sätt ser jag i ögonvrån att det händer något, det rasar ned en stor kristallkrona och jag rycker undan henne. Hon hade dött om hon fått den i huvudet.

Vad sa Kishti?

– Tack. Sedan fick jag en puss.

Var i chock

I dag säger Kishti Tomita, 43, att hon inte nog kan tacka Michael Nyqvist för hans snabba insats.

– Vore det inte för Micke hade den krossat mitt huvud eller hela mig. Det är inte säkert att jag överlevt och hade jag gjort det hade jag inte sett ut som jag gör i dag.

– Vi var i chocktillstånd och kramade om varandra. Jag och Micke har inte träffats sedan dess så jag har inte kunnat tacka honom ordentligt för att han räddade mitt liv. Han är en mycket speciell människa.