Modeveckan breder ut sig

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-16

Hela Stockholm kryllar av vackert mode

Stockholmsmässan i Älvsjö drar massor med utställare.

Stockholm Modecenter, Style at Sthlm, Bomullsbörsen, + 46 Trade, Rookies&Players, Nordic Shoe&Bag Fair?Stockholms mdevecka har vuxit sig stor!

Moderådets vd Lotta Ahlvar.

Den som trodde att Sveriges modevärld bara var Filippa K och J Lindeberg tänker fel. Under Stockholm Fashion Week har nya designers visat framfötterna och modefebern verkar ha smittat hela staden.

Mässor överallt

Igår invigdes Stockholm Modecenter, ett branschhus för inköpare och stylister, någon timma senare var det också dags att öppna Stockholmsmässan som i år hyser inte mindre än tre olika mässor: Style at Sthlm, Rookies&Players och Nordic Shoe & Bad Fair. Men modehungern är inte mättad ens där, + 46 Select är en mässa som gett plats åt massor av nya och hungriga designers, men också etablerade märken som Bea Szenfeld och Dagmar. Bomullsbörsen är ytterligare en liten mässa som kör på det yngre temat, street fashion. Mode, mode, mode, vart man än vänder sig!

– Det är fantastiskt att det blivit såhär. Det blir bara större och större, både kommersiellt och samtidigt har vi Rookies och street fashion på Bomullsbörsen, det är hela spektrat, säger Moderådets vd Lotta Ahlvar.

Årets modevecka känns större, proffsigare, snyggare och mer självsäker än förr, vad är förklaringen?

– Det går ju otroligt bra för många svenska designers just nu. Jag tror att vi kan räkna med att spränga 10 miljardersgränsen på exportmarknaden. Det ger ett ökat självförtroende och ett drag i branchen, menar Lotta Ahlvar.

Ser du inga negativa konsekvenser med storleken på årets modevecka?

– Det är klart att det finns risk att mässorna och visningarna konkurrerar med varandra om besökare och om utställarna, men i längden tror jag att alla vinner på det, säger Ahlvar.

Så den som ännu inte tröttnat på trender, skor, catwalks, väskor och smycken: det finns fortfarande mycket att upptäcka!

Kolla in, direkt från modemässan:

Läs också:

Nina Johansson

ANNONS

Följ ämnen i artikeln