Nöje

Star Wars som tv-serie

Av: 

Jesper Björnstedt Qvarsell

NÖJE

Lucas planerar 13 avsnitt.

Luke Skywalker, Han Solo och de andra Star Wars-hjältarna kan inom en snar framtid att bli tv-figurer.

Enligt rykten i Hollywood ska George Lucas träffa manusförfattare redan nästa vecka.

När Star Wars-filmerna dök upp på biograferna i skiftet mellan 70-tal och 80-tal, blev de genast dundrande succéer. En hel generation ungar förvandlade sina ficklampor till surrande lasersvärd och gjorde halvlyckade försök att prata som Darth Vader och Yoda.

Ungefär 20 år efter att den första filmen släppts så kom den efterlängtade fortsättningen som på svenska fick namnet "Det mörka hotet". Filmerna som i handling var föregångare till de klassiska tre första filmerna, fick så där kritik och många fans var rätt besvikna. Men en ny generation fick ändå en bra anledninga att rota i videoarkiven.

Samlat manusförfattare

Nu kan det vara dags för ännu en generation att få växa upp med vrålande rymdskepp och exploderande himlakroppar. George Lucas sägs nämligen vara i startgroparna för att spela in Star Wars som tv-serie.

Enligt Entertainment Weekly så ska Lucas ha börjat med att leta reda på manusförfattare med den rätta känslan för rymdäventyr redan i februari 2006. Enligt olika källor ska de nu träffas nästa vecka för att gå igenom olika manusidéer, skriver Entertainment Weekly. Ryktet säger att det kommer att bli tretton avsnitt till att börja med.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte säsongens jeanstrender hos Gina Tricot – handla denim här

Gina Tricot

Publisert: