Hannah och Amanda stäms för varumärkesintrång

avStina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Noella Johansson/TT

Hannah Widell och Amanda Schulman stäms av Daisy Beauty skriver Breakit.

Anledningen är att namnet på deras varumärke Daisy Grace är för likt deras.

– Det blir hela tiden förväxlingar som påverkar Daisy Beautys möjligheter att utvecklas, säger Daisy Beautys juridiska ombud Karin Nordborg.

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman startade förra året varumärket Daisy Grace. De har satsat på klädkollektioner, skönhetsprodukter, frisörsalonger och ett digitalt magasin. Nu skriver Breakit att systrarna stäms för varumärkesintrång. Det är skönhetsmagasinet Daisy Beauty som ligger bakom stämningen. De upplever att kunder förväxlar de två företagen.

– Daisy Grace skadar Daisy Beauty när de använder varumärket för skönhetsprodukter. Det blir hela tiden förväxlingar som påverkar Daisy Beautys möjligheter att utvecklas, säger Daisy Beautys juridiska ombud Karin Nordborg till Breakit.

Böter och skadestånd

Nu kräver Daisy Beauty att systrarna omedelbart slutar använda sig av Daisy Grace för att sälja produkter och skönhetsbehandlingar. Om Widell och Schulman ändå skulle fortsätta är kravet att de ska böta 800 000 kronor.

Dessutom vill Daisy Beauty att de ska betala skadestånd för att de redan har använt sig av varumärket, samt betala rättegångskostnaderna.

Schulman och Widell avböjer att kommentera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM