Petra Medes dröm: ”Let’s dance”

Ryggskadan sätter stopp – vågar inte utmana Hellenius

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter ”Stjärnornas stjärna” har Petra Mede siktet inställt på fler TV4-uppdrag framöver.

Och nu får David Hellenius och Tilde de Paula se upp.

– Jag har sagt sen länge att ett av mina absoluta favoritprogram är ”Let’s dance”, säger hon.

Petra Mede, 49, leder sin andra säsong av ”Stjärnornas stjärna” på TV4 och efter förra årets kanalbyte från SVT utlovar hon nu fler program för den kommersiella kanalen.

– Jag känner mig som en del i TV4-familjen. Nu håller jag på att spela in ytterligare ett program som kommer gå i höst, men det är inte officiellt ännu, säger Petra Mede.

– Förra året var jag ju redan bokad att spela teater med Micke Persbrandt, den ”Inbillade sjuke”, så nu har jag gjort 70 såna föreställningar. Det gjorde att jag inte kunde kasta mig hejdlöst in i TV4, men nu finns det mer tid så då gör jag fler program.

Ryggskadan sätter stopp

Och visst har Petra gjort upp en liten önskelista för sig själv över program hon skulle vilja leda för kanalen.

– Ja, det har jag. Inte som jag säger eller uttalar, men alltså... Nej, jag välkomnar det som kommer. Jag är väldigt nöjd.

LÄS VIDARE

Petra Mede.
Foto: MICKAN PALMQVIST
Petra Mede.

Kom igen då, nån utmaning som du tycker skulle vara spännande att göra?

– Jag har sagt sen länge att ett av mina absoluta favoritprogram på TV4 är ”Let’s dance”. Men jag skulle inte behöva programleda det. Jag skulle önska att jag inte var skadad i ryggen och kunde dansa och fick vara med i det och närvara i Tildes och Davids sublima roliga härliga programledarskap, säger hon.

Petra skadade ryggen svårt som 20-åring och tvingades och var under 14 år sjukskriven. Ryggskadan satte också stopp för hennes karriär som balettdansös.

Vågar inte utmana Hellenius

David Hellenius, 45, har varit programledare för ”Let’s dance” sedan TV4 sände den första säsongen 2006, och haft Tilde De Paula, 46, vid sin sida sedan 2017.

Är inte det här en liten utmaning ändå, till David om att ta hans plats och få leda ”Let’s dance” med Tilde?

– Ja, är det... nej, det kan jag inte ge dig, säger Peter Mede med ett skratt.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler. Med glädje får de fortsätta 20 år till i ”Let’s dance”, men om jag får vara med på ett hörn och bara säga hej så är jag väldigt tacksam, säger hon.

Publicerad: