Riktigt olyckligt kär i min vän

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr Kärlek - svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Vi är fem år senare fortfarande bästa vänner. Det finns bara ett problem....

När jag studerade på universitet träffade jag en kvinna som jag kom riktigt nära. Vi blev omedelbart vänner och upplevde studietiden tillsammans. Vi pluggade, festade och till och med åkte på semester ihop. Vi är fem år senare fortfarande bästa vänner. Det finns bara ett problem. Jag är fruktansvärt kär i henne. Jag har först nu berättat för henne om mina känslor. Hon blev väldigt förvånad då hon inte alls hade samma känslor för mig som jag för henne. Hon bad mig även att ALDRIG ta upp min känslor för henne igen om vi ska fortsätta vara vänner. Allting känns nu jättedeppigt. Jag tog verkligen sats och utlämnade mig när jag berättade om mina känslor för henne.

Det här duger inte - ta tag i det här NU

Jag lider verkligen med dig. Du har åkt på en olycklig kärlek som heter duga. Snacka om hjärtesorg. Men det var riktigt bra och modigt av dig att äntligen berätta för henne vad du känner. Men det här duger inte. Du måste gå vidare och faktiskt distansera dig från din vän. Det är väldigt svårt att ha en vänskapsrelation med någon man älskar. Relationen blir lite av en lögn och det kan bli konstigt maktförhållande mellan er två. Berätta i dag för din vän att ni alltid kommer att vara vänner men att du behöver lite tid för dig själv. Lyder du inte mitt råd och hänger kvar är det även risk att du fastnar i ditt liv. Du går på något sätt upp i din olyckliga kärlek och missar allt annat. Bland annat missar du fakttiskt alla andra trevliga kärlekar som smyger runt i din hemkommun.

Sitt inte och häng läpp över ditt kärleksliv - kontakta själv Dr Kärlek. Styr upp ditt liv - mejla [email protected] för konsultation

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek

Kärlek

Relationer