Depressionen förändrade Carina Berg efter förlossningen

”Jag måste se till mig själv”

avAlex Hartelius

När tv-profilen Carina Berg fick sonen Holger gick hon in i en förlossningsdepression.

I podden ”Gynning & Berg” berättar hon om hur det förändrade hennes inställning till livet.

– Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger hon.

I det senaste avsnittet av podcasten ”Gynning & Berg”, där tv-profilerna Carolina Gynning och Carina Berg ska hitta sig själva, berättar Carina Berg om hur uppfostrats till en person som hela tiden skulle vara alla andra till lags.

– Jag var uppfostrad till att vara en person som hela tiden ska se till gruppens bästa, vilket jag tycker att man ska, men jag fick inte ta massor med onödig plats och vara en besvärlig människa. Det har jag tyvärr fått med mig från min uppfostran. Det har jag jobbat jättemycket med.

Carina Berg om förlossningsdepressionen

När sonen Holger föddes 2009 gick Carina Berg in i en förlossningsdepression. Då insåg hon vikten av att ibland sätta sig före alla andra.

– Jag var sjukt trött och han ammade var 40 minut dygnet runt, så jag sov liksom inte. Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger hon och fortsätter:

1 av 2 | Foto: Per Larsson / TT / TT NYHETSBYRÅN

– Helt plötsligt var jag tvungen att inse att jag inte kunde hjälpa alla i en grupp att må bra, det kan inte vara min uppgift att allt det ska fungera och vara så bra som möjligt, jag måste se till mig själv.

”Jobbar för att hitta balansen”

Samtidigt anser hon att det är viktigt att hela tiden försöka se till gruppens bästa, men att det måste vara till en viss gräns.

– Att leva på denna jord är en gemensam upplevelse. Hur påverkar mitt beteende andra människor?

– Jag jobbar för att hitta balansen i det där, att vara schysst och omtänksam, men inte på bekostnad av mig själv och vad jag tycker.

Nöjesbladet har sökt Carina Berg som avböjt att kommentera ytterligare.

”Gynning & Berg hittar sig själva” släpps varje tisdag, bara på Spotify

ARTIKELN HANDLAR OM