Linda Lindorff

Linda Lindorffs kärlekstips: ”Man ska baske mig komma ihåg det”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Att lyxa till det på en tisdag, skratta mycket och ”ta en boll i taget”.

Det är några av svenska kändisparens bästa tips för att hålla kärleken vid liv.

Linda Lindorff slår ett extra slag för att man aldrig slutar prata med varandra.

– Det är superbasic egentligen, men det gör sådan skillnad!, säger hon till Nöjesbladet.

I dag är det Alla hjärtans dag – och vi uppmanas att fira kärleken.

Men kärleken måste underhållas varje dag, om den ska hålla livet ut.

Det är ett av Linda Lindorffs hetaste kärlekstips, som lärt sig ett och annat när det kommer till relationer. Hon har sett kärlek blomstra och vissna under sina nästan 13 år som programledare för ”Bonde söker fru”.

– Jag har framförallt lärt mig att det är oerhört viktigt att prata. Inte bara om det praktiska och vardagliga, utan faktiskt: hur mår du, vad känner du, vad tänkte du när hon sa sådär, säger Linda Lindorff och utvecklar:

– Man ska inte ta saker och ting, eller känslor, för givet. Man kanske kan läsa av ett kroppsspråk, men man måste ändå alltid ställa frågan ”hur mår du”? Det är superbasic egentligen, men det gör sådan skillnad!

”Tänker alltid på att jag är lyckligt lottad”

Iakttagelsen har hon tillämpat i sitt eget äktenskap med Jacob. Förutom att vara lika kära idag som när de gifte sig 2009, är det fortfarande bästa vänner och skrattar ofta och gärna gott ihop. Och att Lindas jobb ibland innebär att de måste vara ifrån varandra är bara bra. Att få sakna är också positivt.

– Vi har nog haft ett plus i att jag jobbar just med ”Bonde söker fru” och relationer. Det går inte en dag utan att jag tänker på att jag är lyckligt lottad. Prata är det primära, men utöver det ska man varje dag vara tacksam om man får älska och bli älskad tillbaka. Har man det, så ska man baske mig komma ihåg att uppskatta det varje dag. Det är också viktigt!

Alla hjärtans-firandet inkluderar hela familjen. Och kärleksfesten tjuvstartade redan på tisdagksvällen. De lyxade med restaurangbesök på Prinsen i Stockholm, delvis också för att fira döttrarnas matkonto på Instagram, som på kort tid fått 10.000 följare.

– Kärleken ska man egentligen fira varje dag, men finns det nu en dag som är vigd till att extra uppmärksamma kärleken så tycker jag att man ska göra det. Inte bara med den man är i kär i, utan komma ihåg alla som är viktiga i ens liv och ännu mer säga ”jag älskar dig” till de personerna. Därför var vi ute hela familjen ikväll, säger Linda och fortsätter:

– Barnen är jättenoga med att kärleken firas av oss fem. Jag jobbar den 14, men barnen ska få vara uppe tills jag kommer hem. De har pysslat i många dagar med Alla hjärtans dag-presenter och bakat tårta.

Så håller andra kända par kärleken vid liv

Jonas Gardell och Mark Levengood

– Genom att jag är tålmodig och Mark är dum i huvudet. Nej, haha. vi skrattar väldigt mycket ihop och vi är fan bara kära. Det låter så dumt att säga men vi är faktiskt kära fortfarande, sa Jonas Gardell till Nöjesbladet efter sin medverkan i Melodifestivalen.

Mark och Jonas ingick registrerat partnerskap 1995. 2011 gifte de sig. I dag har de två barn tillsammans.

– Vi har varit ihop i 32 år. Vi ska vara ihop i himlen också.

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

– Det viktigaste är något som min pappa alltid sagt varit nyckeln till hans och mammas över femtioåriga äktenskap. Han kallar det för ”det ständigt pågående samtalet”. Vi kallar det att småprata. Man måste fortsätta att vara nyfiken på varandra både i smått, som hur det gick på det där mötet i dag, och i det stora om framtiden och drömmar, har Jenny Strömstedt tidigare sagt till ToppHälsa.

Uno Svenningsson och Carina Svenningsson

– Det absolut viktigaste är att prata och åter prata med varandra. Och så gör vi som Björn Borg en gång sa när han ”tog en boll i taget” i jakten på vinst. Vi tar en dag i taget, sa Uno till Nöjesbladet i höstas.

Mia Parnevik och Jesper Parnevik

– Vi försöker se till att göra en tisdag till en fredag. Det behöver inte vara något märkvärdigt, det räcker att ta över lite vänner på spagetti och köttfärssås och dricka lite gott vin och bara ha roligt. Att göra mer vardagliga saker som är roligt tror jag är viktigt för då blir man kärare, har Mia Parnevik tidigare sagt till Nöjesbladet.

Paret gifte sig 1994.

– Man blir kärare och kärare på ett ännu djupare sätt ju mer man har gått igenom. Vårt sätt att hantera tunga perioder har varit att hela tiden behålla humorn. Jag tror att vi har en ganska rå humor som vi tar fram när det är som jobbigast.

Marie och Gustav Mandelmann

Marie och Gustav Mandelmann har fått svenska folket på fall med sitt tv-program ”Mandelmanns gård”. I ett av programmen som sändes i början av februari, berättar Gustav att de hjälps åt väldigt mycket i vardagen.

– Det är roligt att man kompletterar varandra samtidigt som är så otroligt lika. Sen tycker jag att Marie är väldigt vacker också. Och klok.

Marie hyllar maken tillbaka:

– Han är fantastisk. Det är ju den mannen jag har valt i mitt liv, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Kärlekssagan är över - Bonde söker fru-paret skiljer sig

ÄMNEN I ARTIKELN

Linda Lindorff

Mia Parnevik

Mandelmann

Alla hjärtans dag

Bonde söker fru

Jesper Parnevik