Testa nya Hollywoodhåret – lockar som håller länge

NÖJE

Catrine provade nya metoden Great lengths

1 av 2 | Foto: EFTER Catrine fick långt och lockigt hår med metoden Great lenghts.

På sex timmar förvandlades Catrines tunna, korta hår till långa, blonda lockar.

Med hjälp av nya italienska metoden Great lengths fick hon filmstjärnehår som håller över sommaren.

Ända sedan Catrine mimade till ABBA som barn har hon drömt om långt, svallande hår.

Men hennes eget hår är tunt och har alltid vägrat växa sig långt.

– Det är för tunt för att bli särskilt långt och skulle det bli det ser det inte särskilt snyggt ut just eftersom det är så tunt, säger Catrine.

Nu har hon hår som skulle göra Agnetha Fältskog grön av avundsjuka. På sex timmar förvandlade frisören Fiorella Geraci Catrines hår till ett hår värdigt en filmstjärna. Håret blev nästan två decimeter längre och betydligt tjockare.

Priset: mellan 6 500 och 8 000 kronor.

Till skillnad från andra metoder ska den nya hårförlängningsmetoden Great lengths inte slita alls på det egna håret och rätt skött sitter det upp till sex månader, vilket är dubbelt så länge som de gamla metoderna.

Äkta hår från Indien

Den nya metoden Great lengths skiljer sig från andra metoder främst genom att håret värms fast med keratin, ett ämne som finns naturligt i håret.

Håret är äkta och kommer från ett område i Indien där hårkvalitén påminner mycket om vårt nordiska hår med tunna strån.

Den nya metoden med keratin innebär att håret kan skötas precis som ett vanligt hår och det kan både färgas och stylas utan att ta skada.

– Men precis som vanligt hår så är det viktigt att sköta det rätt. Man måste borsta ut det ordentligt varje dag med en naturborste och använda de produkter som vi rekommenderar eftersom vissa ämnen i andra produkter kan förstöra fästena, säger Fiorella Geraci på Salong SachaJuan i Stockholm.

Fungerar på alla

Till skillnad från andra metoder fungerar Great lengths på alla typer av hår, eftersom fästena blir väldigt små och inte syns lika tydligt som fästen av lim eller vax som ofta kräver ett lite tjockare hår redan från början.

– Det tar lite längre tid att sätta fast håret eftersom vi helst fäster det i mycket smala slingor för ett naturligare resultat, säger Fiorella Geraci.

Hur känns det att plötsligt ha mer än dubbelt så långt hår?

– Visst känns det att någonting sitter fast på huvudet och det är otroligt ovant att ha långt hår, men jag är väldigt nöjd med resultatet och det är lätt att sköta och slingorna syns inte alls, säger Catrine.

De flesta som väljer att sätta i löshår har tunt hår eller hår som inte växer ordentligt.

– De flesta drömmer ju om att ha ett längre och tjockare hår och det är ju betydligt mer lättskött och lättare att få snyggt om det är tjockarel, säger Fiorella.

Ska hålla 6 månader

5 andra metoder

Läs mer:

Petra Weiss

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode