Fredrik Virtanen

Kom igen, kändisar - bete er som idioter

NÖJE

Kom igen nu, bli idiotiska!

Kom igen, Carola och Edward. Kom igen Måns och Kajsa. Hångla för guds skull. Ligg! Gör nåt!

Hjälp oss att våga vara idioter.

Det var midsommarafton i går. Nubben var isad. Midsommarstången lövad. Älskling hade krans i håret. Du låg med din syrras pojkvän.

I dag mår du kackigt.

Tom Cruise har inga såna problem. Cruise dricker inte. Han är helt bananas dagligen. Han våtkysser Katie Holmes över hela världen. Överallt.

Vi blir avundsjuka. Vi blir glada.

Varför hånglar inte Kattis Ahlström upp Niklas Strömstedt framför kamerorna? Varför tappar inte Kristian Luuk fattningen med Carina Berg? Varför är inte Regina Lund och Joakim Thåström Sveriges Billy Bob och Angelina Jolie?

Varför är inte Howlin" Pelle och Sweet Maria Nordens Kurt och Courtney? Varför tatuerar inte Jonas Gardell in Mark Levengoods namn på sin stjärt? Varför är svenska kändisar så sinnessjukt lama, va, va, va?

Svar: för att svenska kändisar är svenska. Svenskar är ett snällt men hämmat folkslag som gör idiotiska saker bara på midsommarafton.

Att göra idiotiska saker så sällan ger förstås ångest. Om du däremot låg med din syrras pojkvän någon gång i veckan skulle det inte kännas alls svårt. Det skulle bli naturligt. Skammen skulle försvinna. Det skulle vara härligt.

Svenskar borde göra mycket mer idiotiska saker. Det är inte farligt att göra idiotiska saker. Det är inte farligt att visa känslor. Det är inte farligt att göra bort sig. Inte farligt alls. Det är härligt att vara idiot.

Våra lama, beiga Lena Ph-Martin Björck-kändispar lär inte ta täten. De är inga förebilder. Inga Tom Cruise. Inga amerikaner.

Mer idioti och lycka åt svenska folket. Det är min midsommarönskning. Vi har liv, vi har idioti! Kom igen nu. Gå ut och gör något idiotiskt i dag. Ingen kommer att döma dig. Jag lovar. Det är okej. Gör allt det där du inte vågar.

Veckans...

Fredrik Virtanen

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Fredrik Virtanen

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Virtanen