”Biggest loser”-vinnarens bebislycka – har blivit pappa

Robert Sander och hans Madeleine fick en dotter

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

”Biggest loser”-vinnaren Robert Sander har blivit pappa.

För Nöjesbladet berättar han om lyckan över nyfödda dottern.

– Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Jag fyller år om en vecka och det här var den bästa presenten.

För fyra år sedan stod Robert Sander, 34, som vinnare av ”Biggest loser”. Han hade gått ned 62,6 kilo från sin startvikt på 148 kilo. En vikt och kropp som ledde honom in i isolering och ett obefintligt socialt liv.

Idag är Robban, jo han kallar sig så, nybliven pappa till en liten tjej som föddes på årets andra dag och han och flickvännen Madeleine Hagberg är överlyckliga.

– Det är en otrolig lycka! Det är det häftigaste jag fått uppleva, med förlossningen och sen att få ett eget barn. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Robban på telefon från Södersjukhuset.

Dottern Hollie var 51 centimeter lång och vägde 3 430 gram när hon föddes efter en ganska stökig förlossning.

– Det var tufft, det blev strul under förlossningen som drog ut mycket på tiden. Till slut blev barnet stressat och fick oregelbunden puls så det var på håret att det blev akut kejsarsnitt, men allt gick bra till slut och efter sexton timmar var allting klart.

”Hungrig liten tjej”

Sedan tog nya svårigheter vid. Den lilla tjejen var hungrig och det visade sig att mamma Madeleines råmjölk inte riktigt räckte till.

– Hollie har nästan inte sovit alls de två första dygnen. Hon har bara sovit 30-40 minuter i taget. Barnmorskorna säger att vår lilla prinsessa är en hungrig liten tjej så råmjölken räcker inte riktigt till. Vi har inte velat ge henne ersättning, men nu måste vi nog göra det. Madeleine måste få sova, hon har inte sovit sedan förlossningen och det tär både fysiskt och psykiskt.

1 av 4 | Foto: Privat
Robert och Madeleine med sin nyfödda dotter Hollie.

Barnet var planerat, men det gick väldigt fort från tanke till resultat.

– Vi ville ha barn och gjorde ett försök. Det satte sig på en gång och det gick nästan lite väl fort. Vi har vänner som fått kämpa så vi trodde aldrig det skulle gå så fort, men det gick omgående. Och jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv som när jag blev pappa. Jag fyller år om en vecka och det här var den bästa presenten.

Håller finalvikten

Robban förklarar att vinsten i ”Biggest Loser” har förändrat hans liv i grunden.

– Innan jag gick ned i vikt hade jag noll självförtroende. Jag drog mig undan socialt och var isolerad hemma. Viktminskningen har gjort at jag tror på mg själv igen. Jag har fått tillbaka mitt självförtroende, det har lett till att jag har träffat Madelene som gjort att jag nu fått barn. Det är helt fantastiskt, säger Robban.

Idag väger Robban som när han vann ”Biggest Loser”. Han tränar regelbundet och gjorde en bukplastik för två månader sedan för att ta bort överflödig hud.

– För mig har det sätt att lämna mitt gamla bakom mig. Att få tillbaka den jag var innan jag gick upp i vikt. När man dessutom lägger så mycket tid på träning vill man gärna se resultat och det gör jag nu efter operationen.

ARTIKELN HANDLAR OM