Idol

PRESENTERAS AV

Kadiatou tvingades uppsöka läkare – inför ”Idol”-finalen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kadiatou däckades av en förkylning inför semifinalen förra fredagen.

Nu dras idolen med rejäla röstproblem.

– Vi åkte till stämbandsläkaren i dag, säger Kadiatou till Nöjesbladet.

Kadiatou Holm Keita, 17, har tampats med hälsoproblem den senaste tiden.

Hon blev kraftigt förkyld inför semifinalen och fick feber. Febern höll i sig hela helgen – och Kadiatou drogs dessutom med bihåleinflammation.

Nu har dessutom rösten tagit stryk.

– Vi uppträdde i Gallerian (köpcenter i Stockholm, reds anm) i måndags och jag kunde inte få fram en enda ton. I tisdags gick det lite bättre och jag skulle känna av i dag, men i dag kände jag att min röst inte blivit mycket bättre ändå.

Kadiatou tog det säkra före det osäkra och uppsökte läkarvård strax efter onsdagens repetitioner i Globen, där finalen äger rum på fredag.

– Vi åkte till stämbandsläkaren och kollade för säkerhets skull. Det hade kunnat vara början på knutor på stämbanden, till exempel. Så det behövde kollas upp.

Behandlas med kortison

Det visade sig att Kadiatou fått svullnader på stämbanden, vilka måste behandlas med kortison. Hon måste dessutom håller svullnaderna under uppsikt och göra ett återbesök hos läkaren i nästa vecka.

Hur mår du just nu?

Kadiatou hostar kraftigt.

– Förlåt, nu har jag fått något i halsen också som kliar extra mycket bara för det, säger hon och fortsätter:

– Men jag tar hostmedicin som gör en väldigt trött och dåsig. Jag tar även antibiotika och penicillin då jag hade bihåleinflammation hela helgen och feber, så medan jag får lite biverkningar på det och är lite trött så känner jag ju att min kropp inte är sig själv till hundra procent. Jag är väldigt trög och seg. Det är så det är och gäller bara att samla ihop massa energi till fredag. Jag ska inte prata mer än nödvändigt och sova och äta så bra som jag kan.

Stöttas av kärleken

Kadiatou är, trots allt, lugn inför finalen. Även om hon upplever kroppen som trög och seg har hon stoppat in så mycket koreografi som möjligt i sina låtval och pratar entusiastiskt om Globen-scenen. I publiken sitter flera av hennes närmaste tjejkompisar, familj och släktingar och i kulisserna William Strid som ett särskilt stöd.

– Det betyder extra mycket, såklart. Han betyder extra mycket. Det känns skönt att ha så mycket stöd som möjligt, säger hon.

Finalen av ”Idol” sänds fredag klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

1 av 3 | Foto: Naina Helen W. Jåma
Kadiatou Holm Keita.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN