Bruce Dickinson vägrar hamna på ett museum

”De borde sluta ta Prozac och börja dricka öl”

avOlle Kvarnsmyr

1 av 4 | Foto: © RICKARD NILSSON

Som erkänd rockstjärna är det för de flesta en stor ära att bli invald i "Rock & Roll Hall Of Fame". Inte för Iron Maidens sångare Bruce Dickinson.
— Väljs vi in kommer vi att vägra, säger Dickinson

Förutom att vara frontman och sångare i Iron Maiden har Bruce Dickinson en spretig karriär som pilot, bryggmästare och entreprenör. Han turnerar även runt med en kritikerrosad spoken word-föreställning. Under ett event i Australien för att marknadsföra sin bok fick Dickinson frågan om han var sur för att inte Iron Maiden, trots bandets enorma framgångar inte blivit invald i "Rock & Roll Hall Of Fame".
— Vi borde vara med men samtidigt tycker jag att "Rock & Roll Hall Of Fame" är en stor hög med skit, nomineringen leds av ett gäng skenheliga amerikaner som inte fattar ens om rock ’n’ roll sitter på deras ansikte. De borde sluta ta Prozac och börja dricka öl.

Det blir vulgärt

För Jerusalem post utvecklar Dickinson sin kritik.
— Väljs vi in kommer vi att vägra. Rock ’n’ roll tillhör inte ett mausuleum i Cleveland. Det är ett ting som är levande och andas. Sätter du det i ett museum är det dött. Det blir vulgärt, säger Dickinson till Jerusalem Post

ARTIKELN HANDLAR OM