Dj:n om Avicii: ”Han mådde bra och var i god form”

Svenske världsstjärnan Tim Bergling, känd som Avicii, har påträffats död i Muscat i Oman. Han blev 28 år gammal.

Dj:n Maitrai Joshi träffade Bergling förra helgen – och är chockad över artistens plötsliga död.

– Han mådde bra och var i god form. Det är chockerande nyheter, säger han till norska VG.

På fredagen chockades musikvärlden av nyheten att världsartisten Avicii, Tim Bergling, dött – bara 28 år gammal.

Han befann sig i Muscat i Oman, där han påträffades död under fredagseftermiddagen lokal tid, bekräftar artistens presskontakt Ebba Lindqvist.

”Familjen är förkrossad”, skriver hon i ett uttalande.

Tim Berglings internationella talesperson Diana Baron säger till New York Times att artisten var i Muscat för att hälsa på vänner.

Åt middag med vänner

Tim Bergling vistades på Muscat Hills Resort och för tre dagar sedan lade hotellet upp en bild på honom på sitt Instagram-konto.

Bilden kan vara den sista kända bilden på Avicii – som står tillsammans med två personer och ler stort mot kameran.

En av dem är dj:n Maitrai Joshi, som stötte på Tim Bergling på hotellet i helgen. För honom har artistens plötsliga död kommit som en chock.

– Han mådde bra och var i god form. Det här är chockerande nyheter, säger han till VG.

Till Aftonbladet säger Matrai Joshi att han regelbundet spelar musik på hotellet – och stötte på artisten vid två tillfällen.

– Vi stötte på honom på fredagen och bad att få en bild med honom. På lördagen skulle han äta middag med sina vänner på hotellet, så precis innan det bad vi om att få ta en till bild med honom, berättar Joshi.

”Sjukt att han är död”

Den andra personen på bilden är amerikanen Christina Hlosek, som bor i Oman. Till VG säger hon att hon ofta är på Muscat Hill Resort och att hon blev överraskad när hon såg Avicii.

– Jag pratade med honom och han var så glad, ödmjuk och charmig. Han var så nöjd med besöket att han ville stanna där längre, säger Hlosek till VG.

– Det är sjukt att han är död. Jag kunde inte tro nyheterna när jag läste det.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att Matrai Joshi hade festat tillsammans med Tim Bergling på en båt. Efter samtal med Joshi har detta ändrats.

Publisert:

LÄS VIDARE