Tim ”Avicii” Bergling död

Kelly berättar om mötet med Avicii – veckan före hans död

Av: 

Cecilia Wugk

NÖJE

MUSKAT. Bilden på en leende tjej tillsammans med Tim ”Avicii” Bergling har spridits över hela världen. 

För Aftonbladet berättar nu 30-åriga Kelly Lee om mötet med Avicii och selfien, den sista kända på världsstjärnan och ett fan.

– Han verkade nästan lite chockad, för det var inte många som känt igen honom, säger Kelly Lee.

30-åriga Kelly Lee bor i Muskat sedan några år tillbaka. Förra lördagen, den 14 april, var hon på Muscat Hills Resort för att fira sin födelsedag tillsammans med sina vänner.

– Vi satt vid ett bord när min man plötsligt säger ”du kommer inte tro det, men jag tror det där är Avicii”, säger hon.

Vid andra sidan av baren satt ett killgäng på 4-5 personer.

– Jag tänkte ”kom igen detta är Muskat, ingen kommer någonsin hit”. Så vi var tvungna att googla bilder och då insåg vi att det faktiskt var han.

Verkade chockad att bli igenkänd

Kelly, ett fan av Avicii, tog mod till sig och gick över till sällskapet för att fråga om hon kunde få ta en bild.

– Han verkade nästan lite chockad, det var inte många som känt igen honom, resorten var väldigt lugn den kvällen. Han var väldigt trevlig och snäll, många skulle nog sagt nej, men han ställde upp, så då tog vi den där selfien som synts överallt nu.

Kelly Lee säger att hon upplevde Avicii som avslappnad och ödmjuk. Innan de skildes åt ställde han upp på ytterligare en bild och Kelly hann fråga om hans vistelse i Oman.

– Jag sa att jag inte kunde förstå att han var i Muskat, och han svarade att han tycker att det är väldigt vackert och att han njöt av att vara här. Och så grattade han mig på min födelsedag.

”Det var en fin upplevelse”

I fredags kom beskedet att Tim ”Avicii” Bergling hittats död i området kring Muskat. Kelly befann sig då med sin man hemma hos en vän.

– Jag kunde inte tro det. Jag tänkte ”hur är det ens möjligt, jag hade ju precis träffat honom, sen är han borta”.

Kelly får svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Jag blir väldigt känslosam inför det, jag är ju bara ett fan som alla andra. Men att få träffa honom den där sista gången, det var en väldigt fin upplevelse. Och jag tänker på hans anhöriga, jag har själv barn och ingen ska behöva förlora sitt barn. Han var för ung, alldeles för ung.

RIP @avicii , can't believe I got to meet you in Muscat just 6 days ago, far too young to go 😢 #muscat #avicii #gonetoosoon💔 #rip #youngsoul #dj #bittersweet #verysadtimes #lessthanaweek #photocredit @kellyleebrock

Spridits över hela världen

Efter beskedet om Tim Berglings bortgång la hon upp selfien på sitt Instagram-konto. Bilden har fått stor spridning i hela världen och Kelly har fram till nu velat hålla upplevelsen av mötet för sig själv.

– Det har varit väldigt omvälvande, jag förstod inte att den skulle spridas på det sättet den gjorde, folk från hela världen har ringt. Men många har också skrivit och tackat, sagt tack för att den sista bilden är en där han ser glad ut. Så nu känner jag att jag vill dela med mig, han verkade verkligen vara en vanlig glad kille, som skrattade och hängde med sina vänner.

Hur kommer du minnas mötet?

– Att jag fick träffa en ikon, Avicii, det kommer jag minnas för alltid.

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

LÄS VIDARE

Avicii hittades hos sultanens släkting

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim ”Avicii” Bergling död

Muskat

Oman

”Avicii” Tim Bergling