Efter nattklubbsbråket – rapparen G-Eazy erkänner

Världsstjärnan G-Eazy åtalas för tre brott efter nattklubbsbråket i Stockholm.

I polisförhör erkänner han samtliga brott.

Artisten riskerar nu fängelse.

– Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig, säger G-Eazy i förhör om bråket.

Det var natten till torsdag som stort bråk utbröt på nattklubben Solidaritet i Stockholm. En av de inblandade var världskände rapparen G-Eazy, 28, som tidigare under kvällen spelat på Annexet.

Rapparen, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, ska ha varit den enda person som blev frihetsberövad efter händelsen. På torsdagen begärde åklagaren Carl Mellberg att rapparen skulle häktas, då han menade att det fanns en flyktfara.

På fredagsmorgonen väcktes också åtal mot G-Eazy, vilket Metro var först att rapportera om

G-Eazy: ”Respekterade inte mina vänner”

Han åtalas nu för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. G-Eazy har erkänt samtliga brott.

– Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet, säger han i förhör.

– Vi hade meningsskiljaktigheter, jag slog en vakt fyra gånger.

På frågan om varför han slog vakten svarar G-Eazy att hans vänner inte kände sig respekterade.

När Nöjesbladet når åklagaren Carl Mellberg bekräftar han att rapparen erkänt.

– Vad gäller hans inställning stämmer det att han under polisförhör har erkänt, säger Carl Mellberg och fortsätter:

– Men det som i slutändan gäller är vad han säger i rättegången. Det kan vara en färskvara vad man har för inställning till ett brott. Så jag vill inte gå närmare in på vad hans inställning är, mer än att konstatera att det står i polisförhöret.

Om han skulle fällas, vad talar man då om för straff?

– Jag ber om att få passa på den frågan. Jag föregriper egentligen rättegången. Allt bygger på att han döms och i vilken omfattning han döms i förhållande till åtalet. Men jag kan konstatera att det finns fängelse i straffskalan för de här brotten, säger Carl Mellberg.

Fann rullad hundradollarsedel

Nöjesbladet har tagit del av förundersökningsprotokollet. Där kan läsa att målsägande, en ordningsman, upptäckte att det var bråk i klubbens VIP-rum. Ordningsmannen konfronterade G-Eazy som beskrivs som ”vansinnig, galen och rabiat”. Efter att ha knuffat artisten i bröstet fick ordningsmannen ”omedelbart tre till fyra hårda slag i ansiktet så det svartnade för ögonen”.

Vid gripandet av artisten hittade polisen en rullad hundradollarsedel, ”som är ett typiskt hjälpmedel för att snorta narkotika”.

Polisen noterade även att G-Eazy hade vitt snor under näsan vilket gjorde att man misstänkte att han använt kokain. Under visitationen av artisten ska man också ha funnit två påsar, innehållande drygt 1,5 gram vitt pulver.

– Jag hade droger i min ficka och jag hade tagit droger tidigare den kvällen, säger G-Eazy i förhör.

Nöjesbladet har varit i kontakt med G-Eazys advokat Mikael Westerlund. Han avböjer i dagsläget kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE