Tim ”Avicii” Bergling död

Bianca Ingrosso om Avicii: ”Han var min brors bästa vän”

Av: 

Mikaela Somnell

NÖJE

Bianca Ingrosso gjorde under tisdagskvällen programledardebut som Filips Hammars vikarie i ”Breaking news”.

När Nöjesbladet träffar henne i studion berättar hon om chocken över hennes brors bäste vän Tim ”Avicii” Berglings plötsliga bortgång.

– Jag kunde nästan känna igen mig lite själv. Man bara såg hur han blev tröttare och tröttare.

Under tisdagskvällen gör Bianca Ingrosso, 23, sitt första programledarjobb någonsin som Filip Hammars vikarie i ”Breaking news” med Fredrik Wikingsson.

När Nöjesbladet träffar henne i studion innan sändningen berättar hon om chocken över att Tim Bergling, känd som dj:en Avicii, har gått bort.

Hon berättar att Tim Bergling var hennes bror Oliver Ingrossos absolut bästa vän när de växte upp och att dödsfallet därför har tagit extra hårt på henne.

– Jag var och spelade in ”Klassfesten” när jag hörde det. Så jag var i den här lokalen och tog bilder med fans och en äldre man som tog bilden avbröt det för att säga att han var död, och sen skulle vi le på kortet. Så det var lite konstigt, säger Bianca.

”Trodde nog inte det var sant”

När hon fick nyheten kunde hon knappt tro sina öron.

– Jag blev totalt chockad och trodde nog inte att det var sant. Jag känner inte honom personligen men jag har vuxit upp lite med honom eftersom han var min brors bästa vän.

Hon berättar att hon framförallt minns Tim Bergling som en av hennes brors vänner.

– Jag minns mer honom som en av Olivers kompisar. Jag kände aldrig honom så, när de var tonåringar så var lillasyrran inte så jättecool att vara med. Men jag vet bara att han var en jättefin människa som brydde sig om alla i sin omgivning och välgörenhet och djur och så.

”Kan känna igen mig”

På sin blogg skriver Bianca att hon blev djupt berörd av dokumentären ”Avicii: True stories” som nu visas på SVT play. Hon säger att hon till viss del känner igen sig i den stressen Tim Bergling upplever i dokumentären.

– Just hur skör han var och ändå hur tydlig han var med att han måste få hjälp och att alla måste backa. Man bara såg hur han blev tröttare och tröttare. Nu har inte jag varit alls på hans nivå men jag kunde nästan känna igen mig lite själv.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om att Bianca lidit av utmattningssyndrom. Vid två tillfällen har hon kollapsat på grund av stress.

– Just den här stressen och påfrestningen att alla vill någonting av en, att man liksom måste prestera på så hög nivå hela tiden, och så fort man har ledigt är det någon plåtning eller intervju och nån som vill dra i en. Inte alls på samma nivå, såklart, men jag tror alla som känt en stor del press och utbrändhet kan känna igen sig.

”Till och med fyraåringar berörs”

Även Fredrik Wikingsson berättar att han känner vemod inför Aviciis bortgång.

– Jävla sorgligt. Jag var på ett barnkalas med massa tioåriga tjejer. Man har hört om så många kända människor som har gått bort, barn bryr sig liksom inte. Men det här var något helt annat. Jag tror till och med fyraåringar påverkas av detta.

– Det är någonting med att den här dokumentären ligger ute på SVT Play också, man kollar på den och helt plötsligt betyder den något annat.

Breaking news visas måndag till torsdag klockan 22.00 på Kanal fem och Dplay dagen efter sändning.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Klas Bergling: Vi gick till en psykiater när Tim var 14 eller 15 år gammal

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim ”Avicii” Bergling död

Fredrik Wikingsson

Bianca Wahlgren Ingrosso

Breaking news (tv-program)

”Avicii” Tim Bergling