Så hittar du din personliga look

Bästa tipsen från experten

Att hitta rätt stil är inte alltid lätt.

Delara Bauer arbetar som stylist.

Här delar hon med sig av sina bästa tips för att få till en personlig look.

I sommar turnérar Sofis mode runt i Sverige. Just nu befinner sig tidningen i Visby. Där får läsarna håret fixat av Sunsilks proffs och blir samtidigt sminkade av turnéns makeup-artist Amanda Drotz, som använder Kanebo Sensai.

Dessutom får alla som vill träffa stylisten Delara Bauer som hjälper till att hitta rätta stilen med kläder från Bubbleroom.se. Det färdiga resultatet fotograferas sedan och tjejerna är med i Modelljakten – en tävling där Sofis mode letar efter nästa läsarmodell.

"Sträcker på sig lite extra"

Delara tycker det är roligt att träffa tidningens läsare.

– Många tjejer har dåligt självförtroende i dag. Men när de går här ifrån sträcker de på sig lite extra. Man ser att de känner sig fina och det är jättekul.

När hon tipsar om kläder utgår hon alltid från kropp och personlighet.

– Det viktigaste när man planerar vad man ska ha på sig är att man känner sig bekväm. Jag brukar prata om hur man kan framhäva de sidor av sig själv man gillar bäst.

Men är det inte viktigt att följa de senaste trenderna?

– Nej, inte alls. Jag tycker mer att man ska se mode som en inspirationskälla och plocka de bitar man tycker om. Samtidigt kan det vara kul att testa något nytt. Många tror till exempel inte att de passar i färg. Men när de får på sig ett färgglatt plagg blir de överraskade.

Annika Jeppsson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN