”Det var inne och jag var ball”

NÖJE

Carolina Gynning om stilmissarna

1 av 2
Carolina Gynning prickar in flera av läsarnas modemissar.

Mycket smink är kvinnornas största stiltabbe.

Det menar Aftonbladets läsare.

Helt fel, tycker programledaren Carolina Gynning.

Aftonbladet träffar henne i en klädbutik på Södermalm där hon provar bikinis tillsammans med sin makeup-artist. Hon rotar fram sin proppfulla sminkväska och visar innehållet.

– Jag går inte ut utan att ha sminkat mig, varför ska jag göra det? Man blir ju mycket snyggare av smink, även om jag är snygg utan också.

”Man går in i en roll”

Oftast använder hon mineralpuder, rouge, eyeliner, mascara och någon fin färg på läpparna.

– Det är inte bara det att man blir snyggare, man går in i en roll och kan liksom bli en annan person. Man sminkar sig och blir glammig. Sen är det också kul med alla de fina sminkförpackningarna, säger hon.

Bryr sig inte

Carolina Gynning prickar in flera av läsarnas värsta modemissar. Hon har både mycket smink, fem tatueringar och ibland stora solglasögon. Men det är inget hon bryr sig om.

– Jag har gjort massor av stilmissar i livet. I sexan gick jag runt med mörkbrun läppenna runt hela munnen, det var ju inte så snyggt men det var inne då och jag var ball, säger hon.

Viktigt att vara unik

Utan att vingla det minsta glider hon fram i skyhöga klackar och fnyser åt den tredje största tabben, tjejer som inte kan gå i högklackat.

– När det gäller high heels så gäller det ju att desto mer man använder dem desto bättre blir man, ingen är bra på det i början. Men svenska tjejer har så sällan högklackat och då är det klart att det är svårt.

För Carolina Gynning är det viktigare att vara unik än att följa stilregler.

– Det är så jävla grått och tråkigt i Sverige, alla ska se likadana ut som de stora stilförebilderna, modebloggerskorna. Jag tycker att vi borde ta in fler punkinfluenser, lite mer silvriga ögonskuggor och bli mer unika, säger hon.

Resultat av frågan: Vilken tycker du är största stilmissen på en kvinna? 11 915 har svarat.

Hanna Jakobson

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode