”Det blir jag väldigt ledsen av att höra”

avJoakim Wedholm

”Samma skit i en fulare förpackning” – det är bara ett av många kritiska omdömen av nya ”Förkväll”.

– Det blir jag väldigt ledsen av att höra, säger Elisabet Höglund, till Nöjesbladet.

Närmare 60 procent av Aftonbladets läsare gav TV4:s ”Förkväll” med Elisabet Höglund, Carin Da Silva och Yvonne Ryding betyget ”uselt”. Bland kommentarerna ekade orden ”pinsamt”, ”hjärndött” och ”ointressant”.

– Det var tråkigt att det blev underbetyg av tittarna – det blir jag väldigt ledsen av att höra, säger Elisabet Höglund, 65.

Men hon är ändå nöjd med premiären.

– Vi lyckades jättebra – vi är jättenöjda. Jag är jättesjälvkritisk och hade inte tyckt det om det inte hade gått bra, säger hon till Nöjesbladet.

”Dålig kopia”

Men läsaren kapkidd, 39 år, tyckte det var rörigt och att programmet påminde om ett program på SVT:

– I stort har TV4 precis som förra gången det sändes kopierat av SVT:s ”Go´ kväll”, men en jävla dålig kopia. Tre programledare är ju så löjligt och rörigt så det blir cirkus av det hela, skriver han.

Själv tycker hon inte att det blev rörigt.

– Nej, programmet är upplagt så att det behövs tre programledare eftersom det är så många moment. Man kan inte bära upp programmet om man är en eller två.

Hon tycker inte heller att ”Förkväll” skulle vara en kopia på ”Go´ kväll”. Att det finns likheter beror på att de båda är livsstilsprogram som ofta innehåller styling, matlagning och mode. Hon beskriver sitt eget program som mer underhållande, snabbare och gladare än SVT:s ”Go´ kväll”.

– ”Go´ kväll” är lite för den äldre generationen och vi riktar oss till yngre människor, säger hon.

Tyckte om programledarna

– Jag tycker tittarna ska lugna sig lite och se en veckas utbud så man kan se helheten, fortsätter hon.

Men trots kritiken var det flera som tyckte om programledarna.

– Ta er tid till att lyssna på Elisabet Höglund så kommer ni att se att hon är en intressant och rolig kvinna, skriver Gunilla S på aftonbladet.se.

– Alla program med Yvonne Ryding är suveräna, skriver stefan101.