SVT ber om ursäkt – för sin ursäkt

avMalin Pettersson

Ryssarna såg rött och SVT skickade blommor. Nu ber de om ursäkt för ursäkten.

– Det är beklagligt. SVT står för fri televison och vi är fria att göra vilka humorinslag vi vill, säger Helga Baagøe, SVT:s informationsdirektör.

Foto: Foto: MONIKA ELERS/SVT
Ronnie Lans skickade blommor – något som inte uppskattades av chefen.

”Tingelings” paus-

underhållning väckte vrede på den ryska ambassaden. Ronnie Lans, projektledare för årets Melodifestival skickade en bukett blommor som plåster på såren.

– Jag ville bara be om ursäkt om de tagit illa upp. Men jag och SVT står bakom inslaget till 100 procent. Den bästa humorn görs av fördomar, säger Ronnie Lans.

”Inte så smart”

Helga Baagøe säger att blombuketten var på eget initiativ från Ronnie Lans och beklagar agerandet.

– Det var obetänksamt. Hade han diskuterat igenom det med vår chef hade han förstått att det inte var så smart. SVT står för inslaget och ska inte be om ursäkt för det, säger Helga Baagøe till Nöjesbladet.

Så nu ber ni om ursäkt för ursäkten?

– Hehe. Ja, så kan det kanske uppfattas men jag vill poängtera att inga ryska ambassader ska kunna påverka vad våra program ska innehålla, säger hon.

Svante Stockselius, högste chef för Eurovision song contest, säger att den svenska Melodifestivalen får göra vad de vill:

– Vi lägger oss inte i alls. Svenska sändningen står helt fri att göra politiska inslag om man vill, säger han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM