Mejla

Fredrik Virtanen

Körsbär i likör måste utrotas

NÖJE

Hela 9,2 procent av svenskarna älskar den vämjeliga, syntetsmakande skitpralinen.

Vi måste rädda julen.

Bort med körsbär i likör!

Ljung.

Att rädda världen är förstås viktigt och det finns många frågor jag brinner för, mycket jag står för, många både små och stora agendor som jag kämpar aktivt för.

Som Dawit Isaak, 11-åringarnas rätt till att se ”Twilight”-film, omedelbar start av ”Mad men” säsong tre i Sverige, jämställdhet mellan könen, höjda socialbidragsnivåer, bättre tv-underhållning, generös invandringspolitik, avlägsnandet av Robin Paulssons ansiktsbehåring, Bookerpriset till popstjärnan Lily Allen, alla svenskars rätt till arbete och Fredrik Skavlans omedelbara återflytt till Norge.

Men just nu, eftersom jag tydligen blivit mentalsjuk, är det julen som måste räddas. Och i synnerhet den legendariska Aladdinaskens framtid. Innan den fixas står allt annat på halt.

”Rädda julen nu”, heter kampanjen från Marabou och den är en reklamkupp, givetvis. Därför bör det först med myndig stämma sägas att Aladdin-choklad är värdelös. En schweizisk chokladmästare skulle hänga sig av skam om han tvingats koka ihop allt detta socker med lite kakao och kalla det choklad.

Ändå måste den finnas där. Traditioner är så trevliga. Den där röda, inställsamma chokladasken är lika mycket jul som julskinka, en snöfri julafton, Kalle Anka, Karl-Bertil Jonsson, groggdoftande tomtar och ”Fairytale of New York” med The Pogues & Kirsty MacColl eller Whams ”Last christmas”.

Till nästa jul ska en chokladbit

bytas ut eftersom Aladdin fyller 70 år, enligt tv-reklamen. ”En ny pralin ska in. En annan måste ut. Rädda julen – nu!” På www.raddajulen.nu får man rösta på sin favorit, den chokladbit som får minst röster försvinner.

Jag pläderar för det omedelbara avlägsnandet av den bedrövliga pralinen ”körsbär i likör”. Apelsintryffel, rom-russin, likörtryffel ägglikör och cocoskola är förstås också vämjeliga och duger som bekant först framåt nyår. Pärlnougat, mjuktoffee och höstnougat är inga ess heller.

(Egentligen borde kartongen bara bestå av gräddnougat, nöttryffel och trillingnöt, vilken de som röstar håller med om, men då försvinner ju den förnedrande poängen och charmen: att alla bitar måste ätas upp, förr eller senare.)

Men. Det är körsbär i likör som måste utrotas. Och du måste hjälpa mig. Du måste rösta.

Problemet är nämligen att ägglikör hänger löst just nu (söndag kväll). Bara 2,3 procent av röstarna gillar den bäst medan hela 9,2 procent tycker om körsbär i likör.

Det är inte klokt. 9,2 procent av svenskarna! Det är skandal. Detta är galna personer med vansinniga smaklökar. De får inte vinna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Av: 

Fredrik Virtanen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Virtanen