Yvonne Ryding om mötet med Donald Trump: ”Obehagligt”

1 av 2 | Foto: Mia Carlsson
Yvonne Ryding.
NÖJE

Yvonne Ryding har bjudits in av Donald Trump på festligheter i Trump Tower.

Den tidigare ”Miss universum”-vinnaren berättar om det märkliga mötet i Kändispodden.

– Jag höll på att stirra ihjäl mig på hans hår, säger Yvonne Ryding.

Svenska fotomodellen Yvonne Ryding, 54, har träffat USA:s president Donald Trump, 71, – och fått möjligheten att se hans omdiskuterade frisyr på riktigt nära håll.

– Jag höll på att stirra ihjäl mig på hans hår. Jag fick liksom inte ihop det! Hur går det här ihop? Det är så konstigt, så konstigt att man förstår liksom ingenting. Och sprayat nåt så vansinnigt, säger Yvonne Ryding i ”Kändispodden”.

Donald Trump ägde ”Miss universum” i nästan 20 år. Han tvingades sälja varumärket 2015, efter att ha gjort opassande uttalanden om spansktalande latinamerikaner.

Yvonne Ryding, som kammade hem ”Miss universum”-titeln 1984, intervjuades i en bok om tävlingen, som lanserades 2006. I samband med det blev hon och andra tidigare ”Miss universum”-vinnare bjudna på fest i Trump Tower i New York.

”Man blir rädd”

Hon minns hur märkligt det kändes med det stora säkerhetspådraget kring Trump.

– Jag hälsade på honom och det var väldigt konstigt. Alltså, det var en väldigt konstig känsla, understryker hon och fortsätter:

– Han hade livvakter. Jag tror han hade tre på varje sida om sig, så det blev konstigt allting, även om vi var inne i hans typ ställe då.

I dag tycker hon att det är konstigt att tänka på hur den före detta ”Miss universum”-chefen tagit sig ända in i Vita huset.

– Det är obehagligt kan jag tycka. Han sitter på en position i världen som är väldigt väldigt viktig och det gör att man blir rädd, tycker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM