Jessica Andersson hoppar av ”Diggiloo”

Har för mycket att göra – väljer bort turnén

Jessica Andersson lämnar ”Diggiloo” efter 13 år.
Jessica Andersson lämnar ”Diggiloo” efter 13 år.

Det blir inget fjortonde år för Jessica Andersson i ”Diggiloo”.

Artisten väljer nu bort turnén till förmån för andra uppdrag.

– Det känns ju jättekonstigt i hela mig, säger hon.

Jessica Andersson har varit en del av kändisturnén ”Diggiloo” i 13 år. Men i år har hon valt att tacka nej.

– Ja, det fick bli så eftersom jag redan hade en del jobb och åtaganden som låg samma datum. Så vi fick liksom inte ihop det och det känns ju jättekonstigt i hela mig. Jag har gjort ”Diggiloo” i så många år och det är en sån stor del av mitt liv och har varit så länge så det känns tungt att man inte fick ihop det. Jag hade gärna velat men det funkade inte, säger hon.

Beslutet var inte svårt, enligt Jessica. Schemat gjorde hennes medverkan omöjlig. Men på Instagram skriver hon att hon inte utesluter att göra comeback i ”Diggiloo”. Något hon bekräftar på telefon.

– Absolut. Jag älskar ju ”Diggiloo”. Det är ju min familj. Jag kommer jättegärna tillbaka.

Ska delta i Melodifestivalen

På Anderssons schema står bland annat Melodifestivalen. Jessica deltar i deltävlingen som hålls i februari i Malmö nästa år med låten ”Party voice” som är skriven av bland andra Fredrik Kempe och henne själv. Men enligt Jessica har Melodifestivalen ingenting att göra med att hon valt bort ”Diggiloo”.

– Det handlar inte om att jag ska göra Melodifestivalen. Det handlar om att jag hade andra jobb som krockade med ”Diggiloos” spelplan.

I Jessicas kommentarsfält uttrycker många fans sin besvikelse.

”Du hör hemma som ’mamma’ till diggiloo gänget. Du kommer vara enormt saknad (innerst inne hoppas jag att mamma ändrar sina planer och följer med sina ”barn” trots allt är du självskriven artist med ’familjen’)”, skriver ett fan.

”Snyft du är ju Diggiloomamma”, skriver ett annat.

”Ett ansvar att förklara”

Jessica berättar hur hon efter ”Diggiloos” presskonferens i måndags blivit bombarderad med frågor från sina fans eftersom att hon inte presenterades som ett av namnen.

– Det var därför jag kände att jag ville göra inlägget på Instagram. Jag känner att jag efter så många år har ett ansvar att förklara varför jag inte är med. Jag förstår att folk undrar.

Samtidigt är det flera som stöttar hennes beslut.

”Tråkigt men lycka till fina vackra du kram”, skriver ett fan.

”Det blir bra vad du än gör”, skriver ett annat.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN