Avicii berättar om sjukdomen

Kört på efter operationen: ”Jag behövde ta en paus”

Han rasade i vikt och mådde allt sämre.

I en intervju med Billboard berättar Avicii om hälsoproblemen.

– Efter operationen har jag bara kört på. Jag gick ner i vikt, jag behövde ta en paus, säger han.

Svenska dj-stjärnan Tim ”Avicii” Bergling, 25, har tampats med hälsoproblem.

För tre veckor sedan ställde han in alla kommande spelningar och nu vilar han upp sig hemma i Stockholm.

Planen är att trappa ner på arbetet och i stället återhämta sig helt från operationen i tidigare i år då han tog bort både gallblåsan och blindtarmen.

– Efter operationen har jag bara kört på. Jag gick ner i vikt, jag behövde ta en paus, säger han i en exklusiv intervju med Billboard.

Tack vare pausen mår han nu bättre och bättre. Han kallar beslutet för ”det bästa han gjort”.

Rekommenderades operation

Problemen började i januari 2012 när Avicii fördes till sjukhus i New York med inflammation i bukspottskörteln. I mars 2013 blossade problemen upp igen, då ställde Bergling in konserter och skrevs in på sjukhus i Australien.

Läkarna rekommenderade redan då att han skulle operera bort gallblåsan. Men Bergling hade fullt upp med att förbereda kommande debutalbumet ”True”.

Magproblemen fick honom senare att ställa inspelningen på Ultra Music Festival i Miami i mars i år. Då hade problemen med bukspottskörteln åter gjort intåg. Men inte nog med det – blindtarmen hade också spruckit.

Skulle vara ledig – jobbade

Till slut opererades han. Efter det tog dj-undret ledigt i en månad.

Men mycket till vila blev det inte.

– Jag var i studion 12 timmar om dagen, och gick direkt tillbaka till turnélivet. Det är svårt att säga nej i den här branschen. Du vill spela och vara överallt, säger han till Billboard.

Nu är det dags för en riktig paus. Vid sin sida har han familjen och flickvännen Racquel Bettencourt som tar hand om honom.

Fokuserar på hälsan

Managern Ash Pournouri intygar att de nu helhjärtat fokuserar på stjärnans hälsa.

– Vi håller ett öga på honom och ser till att han är helt och hållet frisk, så att vi aldrig måste tampas med det här igen, säger han till Billboard.

I dag släpps nya singeln ”The Days” och uppföljaren till ”True” är planerad till våren 2015. Avicii säger att han nu är på väg mot rockhållet, bort från ”Wake me up” för att upptäcka nya musikaliska marker.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN