Nöje

Gary Glitter dömd för sexuellt utnyttjande

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Gary Glitter har dömts för flera sexbrott.

Nu riskerar han att tillbringa resten av livet i fängelse, skriver Guardian.

Han är skyldig till en rad sexuella utnyttjanden på tre flickor i åldrarna 8-13 år.

Gary Glitter, 70, har nu dömts för sexbrotten som begicks mellan 1970-1980.

Den före detta glamrockaren dömdes för bland annat våldtäktsförsök på en 8-åring och för att ha genomfört samlag med en 12-årig flicka, något som kan innebära livstids fängelsestraff.

Glitter, som nekar till brotten, friades för bland annat två andra fall av våldtäktsförsök.

Ett vittne som var yngre än 10 år gammal när Glitter försökte våldta henne hördes under rättegången i London under torsdagen.

Såg chockad ut

Gary Glitter, vars riktiga namn är Paul Gadd, höjde ögonbrynen och såg chockad ut när domarna lästes upp. Enligt Guardian blåste han kyssar till åhörarläktaren, full av reportrar, när han leddes ner. Han ska nu hållas i förvar fram till att straffet ska meddelas den 27 februari.

Gary Glitter har dömts tidigare. 1999 dömdes han för att inneha 4000 barnpornografiska bilder, en del av bilderna involverade barn som bara var två år gamla.

2005 dömdes han till tre års fängelse för sexbrott mot två flickor, 10 och 11 år gamla, i Vietnam. 

Sålde miljoner skivor

Senare, under 2012, greps han i sexhärvan kring tv-profilen och BBC-stjärnan Jimmy Savile. Det var under den perioden som hans offer, nu vuxna kvinnor, fann modet att berätta för polisen om övergreppen, även om de tidigare berättat om det för andra.

Gary Glitter hade en framgångsrik karriär på 1970-talet som popstjärna. Hans genombrott kom med hitlåten "Rock and roll". När det gick som bäst sålde hans glamrock 18 miljoner skivor under bara fem år.

Kommentera de senaste nöjesnyheterna på Twitter

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: