Stilikonen Christy Turlingtons skönhetsknep

NÖJE

Här är supermodellens måste i garderoben och badrumsskåpet

1 av 5

Modekedjan Lindex slår definitivt på stora trumman i vår. Ansiktena utåt för deras nya kampanj ”Super role model”  är inga mindre än Toni Garrn, Christy Turlington Burns och Liya Kebede. Christy berättar om plaggen hon inte kan leva utan, bästa skönhetsknepen och mycket annat.

Toni har du sett på omslag för Vogue och Harpers Bazaar i nästan varenda land. Christy skymtade du på 20:e plats över världens mest inflytelserika personer 2014 (och förstås åtaliga ”women of the year”-listor). Liya Kebede låter kanske också bekant? Hon har fått ett helt nummer av franska Vogue dedikerat till sig. Vid sidan av supermodellandet är kvinnorna även engagerade i välgörenhetsorganisationer för mödrar och barn. Något som gör att Lindex fyndigt nog kallar dem för Super role models i nya kampanjen. Modekedjan kommer även att skänka överskottet från en limiterad kampanjt-shirt till modellernas organisationer (Every Mother Counts, Liya Kebede Foundation och Plan Internationals Because I am a Girl).

Christy, vilken var din favoritlook från Lindexkampanjen?

– Mitt favoritplagg är den svartvita jumpsuiten. Jag är redan ett stort fan av jumpsuits och vad jag verkligen gillar med den här är att det är så lätt att både klä upp och ned den.

På tal om ”Super role model”, vem är din?

– Min mamma var definitivt min första förebild och efter det min äldre syster. De är båda kvinnor jag ser upp till på grund av de val de gjort i livet. Jag har haft många förebilder under åren. Det finns egenskaper jag uppskattar och beundrar i alla kvinnor.

Vad betyder mode och stil för dig?

– Jag antar att det ena leder till det andra. Jag tycker stil är något som är ganska individuellt. Hur en person väljer att framställa sig själv genom mode kan säga mycket om dem som person. Jag är väldigt praktisk och tenderar att klä mig för den aktivitet jag ska göra. För det mesta vill jag vara bekväm och inte känna mig överskuggad av det jag har på mig.

Vilka plagg i din garderob kan du inte leva utan?

– Ett par bra jeans, grovstickade tröjor, fantastiska t-shirts och en välskräddad blazer. Jag skulle säkert kunna leva utan alla dessa plagg, men det är dem jag skulle sakna mest.

...och skönhetsprodukter?

– Maybelline Lash Sensation är den mascara jag bär varje dag, Imedeen Time Perfection tillskott för vacker, välmående hy och en bra ansiktskräm eller ansiktsolja.

5 måsten i din handväska?

1. En Moleskine anteckningsbok. Jag är en antecknare och listskrivare.

2. Handkräm - mina händer blir så torra på vintern.

3. Maybelline Lash Sensation Mascara

4. En mobilladdare.

5. En bok - jag försöker läsa så fort jag få chansen.

Vad har du för knep för att hålla din look fräsch när det blir stressigt?

– En god natts sömn är mitt svar på nästan allt. Om jag kan få det, gå på ett yogapass eller en kort löprunda så hjälper det mig känna mig på rätt spår igen. Att ha några klassiska plagg i garderoben gör det lättare att göra bra val när det är ont om tid.

Foto: Lindex

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode