Fylking får skriftlig varning av chefen

Ångrar inte de hårda orden mot Carola

Gert Fylking får inte sparken efter sin attack mot Carola.

Däremot får han en skriftlig varning.

– Fast på ett sätt kan jag förstå min chef, säger han.

Gert Fylking får en skriftlig varning för sina hårda ord om Carola.
Gert Fylking får en skriftlig varning för sina hårda ord om Carola.

Det var i måndagens upplaga av Rix Morgon Zoo på Rix FM som Gert Fylking gick till attack mot Carola. Bland annat kallade han henne blåst och kritiserade henne för hennes syn på homosexualitet.

De skarpt formulerade orden uppskattades inte av Fylkings chefer på kanalen och därför kallades han till ett möte med programchefen Christer Modig.

Ett möte Gert Fylking aldrig dök upp på.

– Jag visste redan vad de skulle säga så jag tänkte att det inte var någon idé att sitta där och bli arg.

Så vad hände?

– Min chef ringde och sa att det ligger ett brev på min plats när jag kommer i morgon. I det brevet ligger en skriftlig varning.

Gert Fylking säger sig ha viss förståelse för chefernas reaktion på hans uttalande. Men samtidigt menar han att det hela kanske har blivit lite uppförstorat.

– I normala fall när jag säger något om någon brukar mina kolleger rätta mig redan i sändning och säga åt mig att be om ursäkt. Nu blev det ingen sån reaktion från dem utan den kom från media istället. Så kanske kände cheferna att de ville visa gentemot media att de reagerade.

Ångrar du dig?

– Non, je ne regrette rien, som det heter i sången. Hade Carola kommit till studion och sagt att hon tänkt om kring sina uttalanden om att hon kan bota homosexuella då hade jag kunnat omvärdera det jag sa. Men hon har inte visat något intrese att göra det.

Fylkings uttalanden om Carola verkar samtidigt vara mer populära hos hans lyssnare än hos hans chefer. Han berättar att han fått över 100 mejl under arbetsdagen. Av dem höll över 90 med honom.

Lyssnare har även hört av sig på andra sätt.

– Så nu måste ni lyssna i morgon (onsdag, reds anm.). Jag har fått en del intressanta sms som jag tänker delge lyssnarna då, säger han.

Publisert: